Column Centurion – ‘Botulisme’

In de plantsoengracht ter hoogte van de Oranjesingel en de Buitensingel is destijds een fonteinspuiter geplaatst. Door de plaatsers is de naam burgemeester Oosterhof op de steunborden gezet; de naam van de ex-burgemeester van Kampen. Over Jan Oosterhof werd door de Kampenaren verschillend gedacht.

Centurion kleinEn dat geldt ook voor de spuiter die vanuit de gracht het smerige grachtwater hoog de lucht in spuit en -afhankelijk van de windrichting en de windsterkte- doet neerkomen op de voorbijgangers.

De grachtgedeelten van de Buitensingel, de Broedersingel en de Horstsingel staan met elkaar in verbinding.
Op verschillende plekken langs de gracht heeft het waterschap Groot Salland borden geplaatst met de tekst: “In verband met mogelijk botulisme vermijd contact met het water en raak dode / zieke dieren niet aan.” Groot Salland, uw waterschap.
Het waterschap Groot Salland vindt namelijk regelmatig dode eenden en ganzen in het grachtwater die symptomen van botulisme vertonen.

Het is goed dat het waterschap Groot Salland de burgers waarschuwt; doch tegelijkertijd wordt het gore grachtwater de lucht ingespoten en blijft in kleine druppeltjes neerdwarrelen op fietsers en wandelaars. Waaronder moeders met hun kleine kinderen (in de wandelwagen). Ook zij worden besproeid met een fijne nevel besmet grachtwater. Bah. Wie van het waterschap Groot Salland of de gemeente Kampen zorgt dat de spuiter wordt uitgeschakeld?!

Centurion, 21 juli 2014.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*