woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeColumnsColumn Centurion - Parkeren in Brunnepe.

Column Centurion – Parkeren in Brunnepe.

-

Centurion

 

 

Het parkeren in Brunnepe is een probleem. De oude wijken zijn ontworpen in een tijd dat er nauwelijks auto’s waren en een fiets een kostbaar en schaars bezit was. Op het terrein van de voormalige gasfabriek in Brunnepe is een parkeerterrein aangelegd, waarvan vooral door winkelpersoneel en bezoekers van de Binnenstad gebruik wordt gemaakt. En tegenwoordig (illegaal ?!) door campers, sinds er voor het Berghuisplein betaald moet worden. Om extra parkeergelegenheid te kunnen bieden wordt er nu door het gemeentebestuur overwogen op het terrein van de voormalige gasfabriek een parkeergarage te laten bouwen. Dat zal voornamelijk de Binnenstad ten goede komen. Voor Brunnepe is het voordeel van een parkeergarage op het terrein van de voormalige gasfabriek beperkt. Een nadeel van parkeergarages is dat het zonder uitzondering om lelijke bouwwerken gaat. Lelijke bouwwerken worden goedgepraat met kretologieën zoals: “deskundige architect, toegevoegde meerwaarde, spannende architectuur, modern en aansluitend ontwerp“, enz. Maar mocht het bouwwerk er komen, dan zal het parkeren er gratis moeten zijn, anders wordt de druk op het straatparkeren in Brunnepe nog groter. Eén groot aandachtspunt is de voetgangersstroom, vooral op vrijdagavond en op zaterdag, vanuit Brunnepe naar de stad. Over de totale lengte langs het parkeerterrein worden de vele voetgangers min of meer gedwongen om over de drukke Noordweg te lopen. (Twee keer de gevaarlijke oversteek naar een stoep aan de andere kant van de weg maken, is geen reële optie.) Bij de aanleg van een parkeergarage kan dit probleem opgelost worden door een stoep langs de parkeergarage / Noordweg aan te leggen.

Het centrum van Brunnepe is de Noorderkerk. Hier zijn de parkeerproblemen groot. Omwonenden hebben de bouwhekken van het braakliggende terreintje tussen Slagersweg en Balkstraat al eens verplaatst, om ruimte te maken voor hun auto’s. Om de parkeerproblemen hier terug te dringen en niet te vergroten, verdient het aanbeveling dat de gemeente Kampen het bouwterreintje tussen de Slagersweg en de Balkstraat van de aannemer koopt en hier een groenstrookje of bomenrij aanlegt, met aan beide kanten parkeergelegenheid.

 Centurion.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen