Column Centurion – Associatieverdrag Oekraïne.

Centurion-stemmenOp 6 april 2016 mogen Nederlanders naar de stembus voor een referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Het verdrag is een voortraject voor toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. Volgens de officiële propaganda van de Nederlandse regering zou het verdrag goed zijn omdat: *de handel een boost krijgt; ter bescherming van de Nederlandse business, **de mensenrechten verbeterd worden, ***vanwege de bestrijding van corruptie en criminaliteit in Oekraïne en ****de veiligheid en stabiliteit aan de randen van Europa verbeterd worden.

* Handel laat zich niet dwingen. Er wordt gehandeld als er wat te verdienen valt; tenzij men dermate corrupt is dat men er geen zaken wil doen. (Ikea wil geen vestiging in Oekraïne openen.) Bescherming van de Nederlandse business in een corrupte Oekraïne is utopistisch. En wat valt er te verdienen in een bankroet land?!
** Verbetering van de mensenrechten is erg lofwaardig; (Oekraïense) machthebbers trekken zich niets aan van het omhoog gestoken vingertje van Nederlandse politici.
*** De bestrijding van corruptie en criminaliteit. Het is wereldvreemd om te bedenken dat men door een verdrag te ondertekenen de corruptie en criminaliteit kan bestrijden. Oekraïne zit in de wereldtop van de wapenhandel, de vrouwenhandel en de orgaanhandel. Het lukt het ministerie van Veiligheid en Justitie in Nederland niet om de zware criminaliteit hier aan te pakken. In Nederland slachten criminelen hun vijanden overdag af in woonbuurten en betaalt het ministerie miljoenen euro’s om dubieuze getuigenissen van criminelen te kopen.
**** De veiligheid en stabiliteit aan de randen van Europa.
Nederland dreigt, als brave borst van de USA en Europa, zich in een wespennest te steken. Aan de randen van Europa / Oekraïne liggen de volksrepublieken Donetsk en Loegansk. Oekraïne beschouwt deze volksrepublieken als opstandige delen van Oekraïne en voert daar een oorlog met de vrijheidstrijders van deze volksrepublieken. Oekraïne kan deze oorlog zelf nooit winnen, omdat Rusland op de hand van de volksrepublieken Donetsk en Loegansk is en Russische veteranen / vrijwilligers de volksrepublieken Donetsk en Loegansk steunen met hun inzet.
Blijkbaar beseft de Nederlandse regering niet wat voor enorm risico Nederland loopt door zich met Oekraïne te verbinden door middel van een associatieverdrag. Het pogen om “veiligheid en stabiliteit” te creëren, kan er gemakkelijk toe leiden dat de vlam in de pan slaat en Nederland (Europa) betrokken raakt bij een gruwelijke oorlog, omdat Rusland het nooit zal accepteren dat de volksrepublieken Donetsk en Loegansk door Oekraïne met behulp van Europese legers veroverd worden. De Westerse minachting en onderschatting van Rusland zijn weer volkomen misplaatst.

Aanvaarding van het verdrag zal er toe leiden dat voor Oekraïne de Nederlandse geldkranen opengaan. Een Oekraïne vol corruptie en criminaliteit weet net als Griekenland wel om te gaan met geschonken en geleende euro’s. Een Oekraïense minister van Financiën kan van zijn Griekse collega leren, hoe men jarenlang op de pof kan leven. Kortom: er is geen enkel argument te verzinnen, waarbij Nederland baat heeft dat er voor het associatieverdrag gestemd wordt. Zelfs de officiële Nederlandse propaganda-argumenten pakken negatief uit. Er zijn alleen maar gegronde argumenten om tegen het associatieverdrag te stemmen.

Centurion, 01-april 2016