column december Stichting Hart voor Burkina

 

column december Stichting Hart voor Burkina

Er is weer veel te vertellen over ons werk in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. In deze column heb ik enkele dingen van de afgelopen maanden uitgelicht.

In Burkina kent men geen schooldokter en wanneer je medische zorg nodig hebt, moet je dat zelf betalen. Dat is voor erg arme gezinnen best moeilijk, soms zelfs onmogelijk. Daarom komt er 2 x per jaar een klein medisch team op het project van Hart voor Burkina om de kinderen te onderzoeken, zo ook in oktober. Ook dit keer had een groot deel van de kinderen medicatie nodig. Veel van de hen hebben ook gebitsproblemen. Wanneer ouders dagelijks zo weinig te besteden hebben dat zij moeten kiezen tussen een maaltijd voor het gezin of bijv. een tandenborstel en tandpasta, kiest met uiteraard voor die maaltijd. Omdat pijn invloed heeft op je hele functioneren, dus ook je schoolprestaties, heeft de arts gevraagd of de kinderen voortaan vanuit het project een tandenborstel en tandpasta kunnen krijgen. Dat gaan we doen. En zo staan we elke keer weer voor een nieuwe uitdaging, de ene keer iets groter dan de andere keer. Een uitdaging, omdat Stichting Hart voor Burkina geheel afhankelijk is van giften en gaven.
Wij ondersteunen ook de evangelisatie die uitgaat van de kerk waar wij mee samenwerken. Onlangs vond er een evangelisatie-weekend plaats in een dorpje zo’n 80 km ten zuiden van Ouagadougou. Zo’n weekend staat in het teken van prediking, gebed , zang en dans. Veel mensen uit de wijde omtrek waren op zaterdagavond naar de open-lucht-dienst gekomen en it’s Africa….er werd tot in de vroege morgen gezongen en gedanst. Op onze Facebookpagina staan enkele beelden van dit weekend.

Het is advent en advent is dromen dat Jezus zal komen. Ons lokale team is volop bezig met de voorbereiding van de kerstviering. Het is en blijft prachtig om met kinderen met diverse achtergronden kerst te vieren, de geboorte van Jezus te gedenken. Tijdens elke projectmiddag ontvangen de kinderen een warme maaltijd. Met kerst krijgen de kinderen ook altijd een cadeau van ons. Wij vinden het belangrijk om hen iets te geven waar zij langere tijd iets aan hebben. Daarom geen uitgebreidere maaltijd tijdens de kerstviering, maar ontvangen de kinderen ook dit jaar weer een nieuwe set kleding met schoeisel.
Om de kerstviering te kunnen bekostigen, houden we in NL ook dit jaar weer de rollade-actie.

Heerlijke kiprollade, 1 kilo voor 15 euro en 2 voor 27,50 euro. Bestellen kan t/m 12 december via mail ( alice@hartvoorburkina ) of telefonisch / Whatsapp via 06-34120456.

Ophalen: zaterdag 17 december in Kampen ( eventueel in Zwolle. Wil je in Zwolle ophalen, dan dit er graag bij vermelden ).

Nieuw en daar sluit ik mee af! Binnenkort gaan wij beginnen met kindsponsoring. Door kindsponsoring geef je toekomst en hoop aan een kwetsbaar kind dat opgroeit in armoede. Je biedt een kind ( christelijk ) onderwijs, maaltijden en betere levensomstandigheden. Je maakt het verschil in het leven van een kind én het gezin waar hij / zij in opgroeit. Als kindsponsor krijg je de mogelijkheid om online te schrijven met het kind. Dit kan gewoon in het nederlands, wij dragen zorg voor de vertaling. Wij doen er alles aan om de kindsponsoring en alle bijbehorende informatie binnen enkele weken op onze site ( www.hartvoorburkina.nl ) te hebben staan. Ook in deze, ben ik voor vragen of meer informatie via eerder genoemde contactgegevens bereikbaar.

In mijn volgende blog hoop ik weer te kunnen vertellen over mijn belevenissen / ervaringen m.b.t. het werkbezoek dat gepland staat in januari.

Rest mij u / jou, mede namens het team en de kinderen in Ouagadougou, hele fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2023 toe te wensen!
Alice de Ruiter

 

HartVoorBurkina