dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeColumnsColumn Hart voor Burkina - Ouagadougou – Burkina Faso.

Column Hart voor Burkina – Ouagadougou – Burkina Faso.

-

Terwijl de kinderen in Nederland allemaal weer naar school gaan, zijn de kinderen in Burkina Faso nog een paar weken vrij.  Althans van school, niet van het project.  Op het project liggen de projectmiddagen alleen in augustus stil.  Op de eerste woensdag van september ontvangen wij ‘onze’ kinderen altijd weer op het project, bij een kerk in Ouagadougou.  En wat hadden ze er allemaal weer zin aan en wat was het fijn om elkaar terug te zien.   We hebben er ook een nieuw gezicht bij, een nieuw teamlid.  Fijn dat hij ons lokale team komt versterken en we hopen dat hij snel zijn plekje binnen het team, maar ook tussen de kinderen heeft gevonden. 

Een nieuw jaar ligt voor ons.  Ongetwijfeld zullen er ook weer uitdagingen op ons pad komen, maar we zien uit naar wat God de komende periode voor Hart voor Burkina in petto heeft.   Binnenkort zullen we ons werk uitbreiden door 15 kinderen erbij in het project op te nemen.  Nog deze maand worden de vanuit de kerk aangedragen kinderen door onze coördinator bezocht om te kijken of zij aan onze ‘criteria’ voldoen.  Burkina Faso is een erg arm land. Veel gezinnen moeten van ongeveer 1 euro per dag rond komen.  Deze gezinnen kunnen erg goed een steuntje in de rug gebruiken en daarom vinden wij het belangrijk om alleen kinderen uit dit soort gezinnen in het project op te nemen.  Via het project ontvangen de kinderen onder andere ( regulier ) onderwijs, voedsel, kleding, medische zorg….     Heel bijzonder ook om te kunnen melden dat alle kinderen voor wie we een sponsor zochten, allemaal al een sponsor hebben gekregen. De nieuwe kinderen komen, zodra ze opgenomen zijn in het project en daarmee ook in het sponsorprogramma, op onze site te staan en hopen wij voor hen ook een sponsor te vinden.

Ons werk heeft overigens niet volledig stil gelegen in augustus, want onze coördinator in Burkina en ik staan altijd paraat, dus ook tijdens vakanties. Zo werd er in augustus door 5 kerken ( waaronder de kerk waar Hart voor Burkina mee samenwerkt ) het jaarlijkse Bijbelkamp voor jongeren georganiseerd  en gehouden. 120 jongeren hadden zich hier voor aangemeld. Van elke deelnemer wordt een eigen bijdrage van omgerekend ongeveer 10 euro gevraagd.  Weekend- of vakantiebaantjes zijn er in Burkina nagenoeg niet, waardoor jongeren die nog naar school gaan, vaak niets bij verdienen en het voor de deelnemers van het kamp ook erg moeilijk is om die 10 euro bij te dragen.  Daarom probeert men op alle mogelijke manieren fondsen te werven om het kamp door te kunnen laten gaan, want ook de kerken zijn erg arm en kunnen het kamp niet volledig betalen, wat uitkomt op ongeveer 15 euro per persoon voor 4 dagen.  Omdat er in Burkina Faso zeer weinig organisaties zijn die christelijke activiteiten ondersteunen, kreeg onze coördinator ook dit jaar vanuit de organisatie de vraag of Hart voor Burkina het kamp een steuntje in de rug kon geven. En dat hebben we kunnen doen door giften die in Nederland voor het kamp zijn binnen gekomen.  Geweldig!  Onze coördinator heeft tijdens dit kamp een training gegeven over ondernemerschap: hoe kun je, ook met weinig, een eigen inkomsten genererende activiteit opzetten.  Dit omdat er wel werkgelegenheid is in Burkina, maar erg weinig banen en hij jongeren, maar ook volwassenen zich er van bewust wil maken dat zij niet altijd afhankelijk kunnen zijn / blijven van anderen, maar zelf hun best moeten doen om zichzelf in primaire levensbehoeften te voorzien.  Er was ook tijd voor ontspanning tijdens de kampweek en werd er bijvoorbeeld gevoetbald met jongeren uit de wijk. Een mooie en laagdrempelige manier om met jongeren in contact te komen en hen over Jezus te vertellen ( zie bijgevoegde foto ) .

Ik ga afronden, hoewel ik nog veel meer zou kunnen vertellen over wat we doen en de komende tijd hopen te gaan doen.  Onze volgende nieuwsbrief komt begin oktober weer uit en zal dan ook weer op onze website komen te staan en natuurlijk is er meer over ons werk te vinden via onze Facebook pagina en Instagram.

Hartelijke groet, Alice de Ruiter    Voorzitter Stichting Hart voor Burkina

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen