zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeColumnsColumn maart Stichting Hart voor Burkina

Column maart Stichting Hart voor Burkina

-

Het is warm in Burkina Faso. Op dit moment is het er zo’n 40 graden en dan moeten de warmste maanden van het jaar ( april en mei ) nog komen. Harmattan is net voorbij, de tijd dat het hard waait en er veel zand / stof vanuit de Sahel in de lucht hangt.

Op het project loopt alles goed. De kinderen komen altijd trouw en met veel plezier naar de kerk waar we het project houden. Sinds enkele weken hebben we er een ‘nieuw’ kind bij in het project: Abdoul Rahim. We hebben de richtlijn om 1 kind uit een gezin in het project te hebben om zoveel mogelijk gezinnen met ons werk te kunnen bereiken. Rahim zijn broer komt al vanaf de start bij ons op het project. Toen wij in januari hoorden dat de vader uit dit gezin was overleden en moeder daardoor met 7 kinderen achter is gebleven, vonden wij dat we een uitzondering moesten maken om dit erg arme gezin te ondersteunen. Sindsdien komt ook Rahim wekelijks bij ons op het project en brengen we elke maand een 50 kilo zak rijst bij het gezin.

Odette is een meisje van bijna elf. Door haar handicap is zij net zo klein als een kind van 2 jaar. Alle kinderen die in ons project opgenomen zijn, groeien in erg armoedige omstandigheden op, zo ook Odette. Haar ouders hebben de middelen niet ( gehad ) om met haar naar de dokter te gaan. Wij van Hart voor Burkina, vroegen ons af of er nog iets aan haar handicap te doen is. Wat zou het mooi zijn als dat nog mogelijk was, zodat zij zicht zou hebben op een betere toekomst. Daarom is onze onderwijzeres, samen met Odette, de afgelopen maanden meerdere keren voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest. Helaas is gebleken dat er in heel Afrika geen arts is die haar kan helpen en zij voor passende hulp naar Europa zou moeten. Bij Gods is niets onmogelijk, maar op dit moment hebben wij hier helaas niet de middelen voor. Tijdens de onderzoeken is ontdekt dat Odette ook een hartkwaal heeft. Gelukkig kan zij hier wel in eigen land aan geopereerd worden. Op dit moment zijn wij in afwachting van het laatste onderzoek, waarna de operatie hopelijk binnen korte tijd volgt.

Hart voor Burkina draagt ook financieel bij aan de bouw van nieuwe kerken. De kerk in het zuiden van het land is helemaal af, nadat we in januari een gift konden doen voor zonnepanelen, waarmee elektriciteit opgewekt kan worden. De week daarna waren de zonnepanelen al geïnstalleerd en hoeft men ’s avonds tijdens samenkomsten geen gebruik meer te maken van zaklantaarns of andere draagbare lampjes. Ook hadden we de middelen om weer bij te dragen aan de bouw van de nieuwe kerk in Ouagadougou, de kerk waar we wekelijks ons project houden. Het bedrag dat nodig is voor het aanbrengen van het dak, de kozijnen en het afbreken van de ‘oude’ kerk, waar de nieuwe kerk om heen gebouw wordt, is hiermee al wel een eind, maar nog niet volledig bij elkaar. We hopen en bidden dat God gaat voorzien en dat het gaat lukken om deze werkzaamheden nog uit te voeren voor de aanvang van het regenseizoen ( juni ) .

Het is bijna Pasen en dan hebben we hier in Kampen en omgeving altijd een actie voor het goede doel. Dit jaar hebben we gekozen voor een met crème opgespoten hart. Het hart is 26 cm, zit in doos en is natuurlijk opgemaakt in paas-stijl. Prijs: 14 euro per hart. Bestellen kan tot maandag 18 maart via Whatsapp telefoonnummer 06-34120456 of mail alice@hartvoorburkina.nl . Levering: in de week voor Pasen. Ook hebben wij op dit moment violen te koop voor het goede doel. Prachtige violen in schaal, hangers met hangviolen en ook losse potjes met violen. Deze komen rechtstreeks van de kweker. Zolang de voorraad strekt. Leuk om je tuin, plaats, balkon…. mee op te vrolijken, maar ook zeker leuk om weg te geven en je hebt er nog de hele zomer plezier van. Wil je een keer violen uit komen zoeken aan de Ir B P G v Diggelenkade 1 te Kampen, dan ben je van harte welkom. Ik ben vaak, maar niet altijd thuis. Wil je er zeker van zijn dat je niet voor niets komt, contact me dan via het zojuist genoemde telefoonnummer.

Hartelijke groet, Alice de Ruiter Voorzitter Stichting Hart voor Burkina

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen