Column Robert v.d. Belt: Bewust

De vakantie is bijna inzicht. We zitten er nog maar een verrekijker vanaf. Wat gaat ons die vakantie brengen. De mensen op de bouw moeten nog even. De mensen in het onderwijs, die hebben een heerlijk leven. Zes weken vakantie, terwijl een ander drie weken heeft of zelfs helemaal geen vakantie.

Naar mijn idee maakt het niet zoveel uit hoeveel dagen of weken vakantie je hebt. Maar het is juist belangrijk wat je in die dagen doet. Kom je in die dagen tot rust en ben je, je bewust van wat je allemaal doet en meemaakt. Het gaat erom dat je bewust leeft en dan komt de rest vanzelf. De kleine dingen van het leven zien, rustmomenten pakken en vandaaruit putten. Met nieuwe energie een blik vooruit. Daarom zeg ik bewust leven met een uitroepteken. Geen teken van uitroepen, maar een uitroepteken van rust.

Bewust met een uitroepteken
Elke steen zo klein
Maar onderdeel van ons bestaan
Het lijkt zo eenvoudig
We denken groot grootser
Verlangend naar de perfecte plaat
Maar probeer te leven dat is waar
Waar jij voor staat !

Het is een kort gedicht waar ook geen verdere woorden aan vuil hoeven worden gemaakt.

Geloof vanuit je kracht!
Probeer het te zien!
Want dan is het moeilijke leven –
Prima te lieden!

Elke twee weken zal er een gedichtencolumn te lezen op Kampenonline. Deze gedichtencolumn zal in het teken staan van een nieuws/maatschappelijk/plaatselijk thema. Met als doel mensen inspireren doormiddel van gedichten


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*