Column Robert v.d. Belt: Muziek doet iets

Het antwoord = muziek?
Mensen zijn opzoek naar antwoorden. Dat begint al klein met het antwoord naar een quizvraag. Maar dat gaat steeds verder. Op school zijn leerkrachten opzoek naar goede antwoorden anders krijg je als kind een onvoldoende. Antwoorden staan die vast zoals een feit of zijn het meningen. Kunnen we twisten over antwoorden. Naar mijn inziens zijn antwoorden niet fout. Je kunt altijd discussiëren over antwoorden. Maar de vraag blijft altijd wat is het juiste antwoord? Misschien is het wel een mooie denkwijze omdat in het midden te laten. Zelf vind ik altijd het antwoord zoeken in de muziek het mooiste antwoord wat er bestaat. Er is altijd wel een liedje dat antwoord geeft op een bepaalde gebeurtenis of een bepaalde emotie die daar bij lost komt.

Muziek doet iets

Mineur minor
Speels en zacht
Fijn en klein
Het antwoord mag er zijn

Emotie
Dansen en los gaan
Hossen en rossen
Het antwoord mag mijn problemen oplossen

Even parkeren
Het theater, stadion of disco
Laat mij amuseren
Het antwoord laat mij vanavond even passeren

Begrepen, gepakt en vergeleken
Een zachte g
Dialect
Het antwoord in streektaal wordt soms beter begrepen

Een puzzel een zoektocht
Spotify en Shazam
Ik scrol het door
Het antwoord is niet te vinden, maar ik zoek naar moor.
Radio
Om het half uur reclame
Ik kan het niet vinden
Het antwoord kan mij niet meer binden

Ik ben het even kwijt
Muziek geeft mij denkstof
Niet het antwoord
Maar het is wel lekker

Elke twee weken zal er een gedichtencolumn te lezen op Kampenonline. Deze gedichtencolumn zal in het teken staan van een nieuws/maatschappelijk/plaatselijk thema. Met als doel mensen inspireren doormiddel van gedichten.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.