Column: ‘Ruzie om oliebollen en verantwoordelijkheid ‘

Door:  De ‘wijzen uit het oosten’

Maandag 29 december 2014 – kampen is een partij armer. De socialisten hadden op donderdag avond 11 december het vertrouwen in het college opgezegd. Je zou dan denken dat SP er alles aan zou doen om het vertrouwen in college te behouden. De afgelopen weken heeft de SP vooral de neiging gehad om op de zelfde wijze het beleid voor te zetten zoals ze vroeger ook deden onder het genot van heerlijke oliebollen.

Kosten nog moeite gepaard. Je betaalt tegenwoordig 0,70 eurocent voor een oliebol. Daarvoor moet je ze ook nog eens bij de bakker ophalen anders halen bedrijven hun target niet. Los daarvan, wanneer je de oliebollen in huis hebt liggen begint het gedonder. Er was te weinig, er zaten geen krenten in en ga zo maar door. Kortom het was niet goed. De grap maakte het probleem nog erger, de buurvrouw had namelijk ook 10 oliebollen besteld. De verdeling verliep ronduit dramatisch. Het werd zelfs zo erg dat de oliebollen door de huiskamer vlogen. Kortom gezeik, we zijn er ! En dat moet je vooral doen om 9:00. Je zou bijna een psycholoog bellen. Natuurlijk wel een expert in conflict oplossingen. Mediation noemen we dat anno 2014.

De strijdbaarheid in dit alles had gelukkig zijn piek moment bereikt. Toen we gezamenlijk een oliebol aten kwamen de herinneringen van de laatste gemeenteraad nog even heerlijk omhoog. De allereerste oliebol werd namelijk door een enkeling genuttigd op donderdag avond 11 december. Een historisch moment bleek achteraf want de socialisten maakten van de oliebol een complete bom. Wat een democratisch feest had moeten worden liep volledig uit de hand. De socialistische partij had het vertrouwen in het Kamper college opzegt omdat de huishoudelijke hulp zorg niet voldoende verankerd was in het Kamper Kompas. Haha we noemen dat eerste klas kiezersbedrog. Daarom hebben de wijzen uit het oosten de volgende SP bucketlist opgesteld.

  • Voorkomen van dakloosheid van mensen met schulden
  • Kleinschalige huisartsenposten in de buurt
  • Jeugdzorg zonder marktwerking en wachtlijsten
  • Meer ondersteuning voor mantelzorgers
  • Kleinschalige zorg voor ouderen en gehandicapten
  • Versterk het Persoonsgebonden Budget (PGB)
  • Meer bewegen houdt mensen langer gezond
  • Goede thuiszorg in de buurt
  • Behoud kleine ziekenhuizen dichtbij huis
  • Samenwerking in plaats van marktwerking in de zorg

De wijzen uit het oosten hebben geconstateerd dat de SP haar targets ruimschoots hebben bereikt. Als ze hiermee niet tevreden kunnen zijn kun je dit gedrag ronduit 100 % asociaal noemen.

Om dit alles in 2015 volledig uit te sluiten streven de wijzen naar een degelijk en betrouwbaar bestuur. Wij allen zijn dan ook ontzettend benieuwd waarvoor het college van B&W in het nieuwe jaar door de knieën zal gaan. Een ding is zeker, met de bezuinigingen van de AWBZ komt de gemeente in het nieuwe jaar met forse begroting’ s te korten te zitten. In totaal wil de overheid 3,5 miljard euro besparen. Dit komt neer op een besparing van 40 procent op de huishoudelijke hulp en 25 procent op de dagbesteding.

Wie trekt straks aan langste eind de gemeente of de cliënt?

drie wijzen

Wordt vervolgd..

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*