Video compilatie activiteiten zaterdag 14-05-16

Olde Zwarver

De gemeente Kampen bruiste vandaag weer van de activiteiten, we hebben er drie voor u uitgelicht…

Flevotour 2016
Zo startte zaterdagmorgen om 10:00 uur voor nieuwelingen de klassieker onder de wielerwedstrijden de flevotour. Voor de nieuwelingen is het 86 km met de neus in de winden afzien. De junioren doen er nog een schepje bovenop, voor hen is de flevotour 118 km lang. De finish is voor zowel de nieuwelingen als de junioren op het wielerparcours aan de schansdijk in Kampen.

Fietstocht Lionsclub
Ook de Lionsclub Kampen organiseerde vandaag voor de tweede keer een fietstocht. Het is de bedoeling om dit jaarlijks te doen als één van de acties voor de goede doelen die de club ondersteunt. Voor de fietstocht door onze prachtige regio hadden zich weer de nodige deelnemers aangemeld. De route die was uitgezet bracht de deelnemers door Kampen, het Kampereiland, Grafhorst en IJsselmuiden. Tijdens deze route werden op vijf speciale locaties bijzondere verhalen verteld, ook was er voor de liefhebbers een workshop Koe knuffelen. De opbrengsten van de tocht zijn bestemd voor het goede doel van dit jaar de Kamper Kogge. Burgemeester Koelewijn kwam nog even langs om de deelnemers het welbekende hart onder de riem te steken.

Nationale molen en gemalendag
Iedere tweede zaterdag in mei is het Nationale Molendag. Een jaarlijkse dag sinds 1972 waarop meer dan 600 wind- en watermolens en gemalen geopend zijn voor het publiek. Zo was ook ‘d Olde Zwarver weer voor het publiek geopend en kon men met eigen ogen aanschouwen wat er ondernomen moet worden om de molen te laten draaien om het graan te kunnen malen. In de molen was er een speurtocht voor de kinderen en werden er Molen Doe Boekjes uitgedeeld. Rond de molen was een kleine markt en werd er glas in lood gemaakt, natuurlijk mochten een imker en een bakker niet ontbreken