woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurContactavond Show en Drumfanfare Oranje groot succes

Contactavond Show en Drumfanfare Oranje groot succes

-

 

Kampen-11-01-2014 – Zaterdagavond is Show en drumband Oranje uit IJsselmuiden er voor meer dan 100 procent in geslaagd zich als ’totaal vereniging’ aan een breed publiek te presenteren. In een gezellige setting werd een mooie uitvoering neergezet.

Tijdens de contactavond kreeg het publiek (In een afgeladen Stadsgehoorzaal) waarvoor ze gekomen was, namelijk een spetterende en afwisselde show van marsen, lichte, en populaire muziek die het publiek meenam langs de verschillende onderdelen van S&D Oranje.

Samen met de muziekcommissie had men er voor gekozen om in het eerste gedeelte van het concert de bekende marsen ten gehore te brengen, om in het tweede gedeelte te vlammen en het publiek te vermaken en boeien met lichte muziek. (Wat overigens prima slaagde) Volgens dirigent Harry Hollander geeft men daarmee aan dat de vereniging bewust heeft gekozen voor een verbreding van haar repertoire zodat het voor de muzikanten interessanter is om ook andere muziekstijlen te ervaren dan de zogenaamde Show en Drummuziek.

Ook de gehele majorette afdeling ( leerlingen, minirettes, junioren, senioren en solisten) hebben in een non stop showprogramma vol overgave en op boeiende wijze een pracht uitvoering laten zien. De senioren kregen dit jaar een extra uitdaging voor hun kiezen. Ze maakten namelijk de overstap van ‘Exhibition Corps’ naar ‘Parade Corps’. Maar dankzij het keiharde trainen en de mooie resultaten tijdens de wedstrijd in IJsselmuiden zijn zij gepromoveerd en mogen daarom in maart meedoen aan de wedstrijden in den Haag, Daar mogen ze tijdens het NK hun kunsten vertonen.

Oranje kan met haar leden en begeleiding vol trots terugkijken op een zeer succesvol jaar. Na het behalen van de enorme mooie resultaten van het afgelopen jaar heeft men besloten de lat voor het komende jaar iets hoger te leggen.

Volgens Richard van Eden (dirigent) zal het komende jaar voor het leerlingenorkest van Oranje in het teken staan van opbouwen; ‘Een aantal leden is het afgelopen jaar doorgestroomd naar het A-orkest, en een groot aantal leerlingen doorgestroomd naar Jong-Oranje. Zoals het er nu naar uitziet zullen we ons tijdens de optredens in april presenteren met een jeugdorkest van ruim 40 leden. Voor die tijd is er nog veel werk aan de winkel. Dit heeft tijd nodig, maar met 100 procent inzet van de leden, instructie en jeugdbegeleiding heb ik er als dirigent alle vertrouwen in.’

A-orkest Oranje IJsselmuiden. onder leiding van Harry Hollander. 
Jong Oranje IJsselmuiden en Leerlingenorkest onder leiding van Richard van Eden. 
Slagwerk groep A-Orkest onder leiding van Jurgen van de Meulen. 
Slagwerk groep Jong Oranje. onder leiding van Bouke Schaap.

IMG_1394

IMG_1398

IMG_1410

IMG_1400

IMG_1421

IMG_1427

IMG_1430

 

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen