Croissanterie Paris wint Erfgoedprijs Zwolle Kampen

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 13 september wordt de Erfgoedprijs Zwolle Kampen uitgereikt aan de eigenaar van Croissanterie Paris. De prijs wordt uitgereikt door de wethouders monumentenzorg Sybren Gerlofsma van de gemeente Kampen en Jan Brink van de gemeente Zwolle. Aan de prijs is een geldbedrag van € 1.000 verbonden.
erfgoedprijs2014De Monumentenraad heeft de prijs toegekend en koos unaniem voor het pand van de croissanterie aan de Oudestraat 16 in Kampen. De binnenzijde van dit historische pand is na de grote brand bij Ziengs in 2011 in oude staat teruggebracht. Alle betimmering is verwijderd en oude muren en balklagen zijn zichtbaar gemaakt. De historische elementen hebben hiermee een plek gekregen in het eigentijdse interieur.

Historische elementen vergroten belevingswaarde

Dit jaar is bij de selectie van mogelijke panden of projecten gekozen voor het thema ‘historische winkel- en horeca-interieurs’. Interieurs van historische panden bieden vaak een prachtig decor om te winkelen of te ontspannen. Door bij renovaties bijzondere aandacht te besteden aan de cultuurhistorische waarde van een pand en historische elementen zichtbaar te maken, worden de aantrekkelijkheid en belevingswaarde van de Kamper binnenstad vergroot.
De Erfgoedprijs Zwolle Kampen wordt ieder jaar wisselend in Zwolle en Kampen toegekend aan een lokaal project, terrein of object met historische waarde. Eén van de criteria voor het winnen van de prijs is, dat het moet gaan om een goed voorbeeld van het beheren, restaureren of in stand houden van cultuurhistorisch erfgoed.

Winnaars voorgaande jaren

2013: Boekhandel Waanders in de Broeren, Zwolle
2012: Pand Buiten Nieuwstraat 17, Kampen
2011: Dominicanenkerk, Zwolle
2010: De Olifant / De Eenhoorn, Kampen
2009: Muziektent Assendorp, Zwolle

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*