Cruciaal duel voor IJVV tegen DZC’68

Er is nog niets verloren. Als we de komende 5 wedstrijden winnend afsluiten, dan kan het maar zo zijn dat we op de bovenste plaats staan.Dat was hetgeen de zeer teleurgestelde trainer Brugt Bergsma zei na de terechte nederlaag bij de Esch in Oldenzaal. 

ijvv logo
We moeten rekening blijven houden met het feit dat ook deze ploeg nog wel wat punten gaat laten liggen, een ploeg die vorig seizoen nog speelde in de 3e klasse.
IJVV zal getergd uit de kleedkamers komen. Na deze stevige trainingsweek is het wel duidelijk dat, dat anders moet. Defensief moet het beter, afgelopen week leek het wel een gatenkaas, de tweede bal was niet voor ons, er werd geen lef en initiatief getoond. Er zal gejaagd moeten worden , waar de bal is zijn in ieder geval meer IJVV-ers dan heb je ook vaak de tweede bal. Daarbij je speelt ook nog voor een volle bus IJVV aanhangers,die er een verre busreis voor over hebben, die willen in ieder geval strijdlust zien, als dan het voetbal dan niet het beste is verlangen ze op z’n minst strijd.
De jongens snapten het zelf ook niet, er was zo afgesproken dat we verder zouden gaan, als dat we speelden de tweede helft tegen Hulzense Boys.Helaas het lukte niet.
Vanmiddag komt DZC’68 op bezoek, mede kampioenskandidaat Ze staan op een gedeelde tweede plaats gelijk met IJVV maar met een iets beter doelgemiddelde maar drie punten achter op De Esch.
Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn, maar in Doetinchem boekte IJVV een goede 3-0 overwinning wat het begin was van een goede periode, laat dat vanmiddag ook zo zijn. Geschorst is Jorien Wellenberg.  Lenhard de Velde heeft nu twee weken getraind, morgen hebben we nog even contact. Ik verwacht echter geen problemen.
Er is maar een optie: IJVV moet winnen! Een spannende en spectaculaire wedstrijd is dus te verwachten op sportpark “den Uithoek”.  Om 15.00 uur zal scheidsrechter M. Beldman het beginsignaal geven en zal IJVV haar huid zo duur mogelijk verkopen.