CultuurZIEN organiseert Kamper Stegenwandeling

ochtendzon schijnt in de Houtzagersteeg in juni (foto Carin Koopman)

CultuurZIEN organiseert op zaterdag 26 juni, 14.00 uur, en zondag 27 juni , 19.30 uur, een wandeling door stegen in de Kamper binnenstad. Wandelen mag met een groep van maximaal 8 personen; vooraf aanmelden voor deelname is daarom noodzakelijk. De deelnamekosten bedragen € 10, – p.p..

Wie de Kamper binnenstad bezoekt, maakt bijna altijd wel gebruik van een steeg. De vele stegen in de binnenstad zijn dan ook kenmerkend voor Kampen. De meeste stegen liggen in het bovenstroomse deel van de stad. Wandelen door de Kamper stegen is wandelen door de bouwgeschiedenis van de stad.Het gaat over het veranderende gebruik van de woonerven, over het verschil tussen een steeg, een gang en een slop. Over particuliere stegen en overkluisde stegen. Over de oude namen voor straten en stegen, die meer vertellen over het verleden van de stad dan de huidige meer algemene namen.

Tijdens de wandelingen worden de RIVM-richtlijnen in acht genomen. Aanmelden voor deelname kan via tel. (038)331 10 24 of per email: kunst@cultuurzien.nl Kijk voor meer info op www.cultuurzien.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*