zaterdag, april 20, 2024

HomeRegiosportD.O.S. Kampen knokt zich naar de overwinning

D.O.S. Kampen knokt zich naar de overwinning

-

D.O.S. Kampen heeft ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop winnend weten af te sluiten. In een spannende tweekamp was de formatie van Guido Vlierhuis en Nick Karel met 2-1 te sterk voor DTS Ede. Al met al was de winst zeker weer verdiend te noemen.

De eerste vijftien minuten was het van beide kanten duidelijk aftasten. DTS Ede hanteerde veelvuldig de lange bal, maar wist zich daarmee amper kansen te creëren. D.O.S. probeerde combinerend de aanval te zoeken. Dit leidde tot enkele mogelijkheden, maar daar bleef het ook bij. In de 15e minuut moest Wilco de Vries een prima schot van Ahmed Lak met de vuisten keren om erger te voorkomen. Enkele minuten later bracht Maurice Vespignani met een prima dieptepass Jorik Schuur in stelling. Jorik nam de bal schitterend aan en sneed naar binnen. Met een schot in de korte hoek met zijn gevaarlijke linker testte hij de keeperskwaliteiten van Ozkan Yilmaz. D.O.S. Kampen trok het spel naar zich toe en zette DTS Ede onder druk. In de 26e minuut drongen de geelzwarten via een aanval door het centrum de zestienmeter binnen, maar opnieuw kon de goed meevoetballende keeper Yilmaz redding brengen alvorens Jorian Wellenberg kon uithalen. Jorian stond in de 35e minuut aan de basis van de openingstreffer. Zijn directe tegenstander tikte hem in het strafschopgebied tegen de enkels en de uitstekend fluitende scheidsrechter Smit twijfelde geen moment en wees resoluut naar de penaltystip. De strafschop werd door Daniël van Warven beheerst binnengeschoten.

Na rust kreeg D.O.S. Kampen de eerste kans om de score verder uit te breiden. Een toegekende vrije bal na een overtreding op de altijd voor gevaar zorgende linkerspits Jorik Schuur werd door keeper Yilmaz met één vuist weggebokst. De bal kwam voor de voeten van Jorian Wellenberg, maar zijn inzet werd geblokt. DTS Ede kreeg in de eerste fase na rust geen grip op de wedstrijd en kon alleen van afstand voor enig gevaar zorgen. Een gerichte doelpoging van dik 30 meter dwong keeper Wilco de Vries tot het uiterste. Hij wist de uiterst lastige bal nog net op tijd over de lat te tikken. Daarna was het vooral D.O.S. die op zoek ging naar een grotere voorsprong. Uit een kort genomen corner kopte Lenhard de Velde de bal prima in, maar keeper Yilmaz stond een tweede treffer in de weg. Na balverlies van DTS Ede op eigen helft speelde Daniël van Warven de bal breed op Jorik Schuur, die zo alleen op de keeper af kon rennen. Hij speelde de bal echter veel te ver voor zich uit, waarmee de kans om zeep werd geholpen. In de 64e minuut was het Jorian Wellenberg die goed doorging en de bal bij Daniël afleverde. Zijn voorzet werd door Matthijs Winters prachtig in de hoek gekopt, maar opnieuw wist keeper Yilmaz de bal met een uiterste inspanning te keren. Vijf minuten later was het wel raak. Patrick Bastiaan drong vanaf eigen helft door en zag in zijn ooghoek dat Wim Snippe over rechts de aanval zocht. Wim wist de achterlijn te halen en had een puike voorzet in petto. Bij de eerste paal kwam Matthijs Winters inglijden en was daarmee zowel zijn tegenstander als de keeper te snel af.

DTS Ede ging daarna wat meer voetballen en probeerde D.O.S. onder druk te zetten, wat bij vlagen ook zeker lukte. De poelänten lieten zich af en toe te ver terugdringen. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet, maar de formatie van trainer Peter Wesselink liet in deze fase wel zien dat er veel voetbal in de overwegend jonge ploeg zit. In de 77e minuut was DTS met een kopbal op de lat dichtbij de aansluitingstreffer. Doordat DTS Ede meer druk zette en naar voren voetbalde kreeg D.O.S. Kampen ook counter mogelijkheden.
Pas in de 89e minuut viel de treffer voor DTS alsnog. Na een snel genomen vrije bal op de eigen helft stond D.O.S. Kampen even niet goed op te letten. De rappe en handige Ahmed Lak was iedereen te slim af en zijn schot was ook door keeper Wilco de Vries niet te stoppen. In blessuretijd kreeg Daniël van Warven nog een 100% kans op de 3-1, maar zijn schot werd gepareerd door keeper Yilmaz.

Doelpunten: 36e minuut 1-0 Daniël van Warven
69e minuut 2-0 Matthijs Winters
89e minuut 2-1 Ahmed Lak

Opstelling D.O.S. Kampen: Wilco de Vries, Wim Snippe, Kees van Bruggen, Maurice Vespignani, Patrick Bastiaan, Jorian Wellenberg (70e Rico Westendorp), Lenhard de Velde, Matthijs Winters (90e Christiaan van der Worp), Daniël van Warven, Jorik Schuur (80e Arjan Vorsselman), Emiel Diender.