Video: Daktuinen winkelcentrum Hanzewijk feestelijk opgeleverd

Bewoners winkelcentrum blij met de aangelegde daktuinen.

Donderdagmiddag zijn de daktuinen van de appartementen in het nieuwe winkelcentrum Hanzewijk officieel in gebruik genomen. Na de toespraak van de directeur-bestuurder van Delta Wonen Evert Leideman, verrichte Wethouder Martin Ekker de officiële handeling.

De nieuwe Hanzewijk in Kampen is een van de grootste wijkvernieuwingsprojecten in Nederland. Delta Wonen bouwt hier meer dan 750 woningen. Een van de projecten in deze wijk, is het nieuwe winkelcentrum Hanzewijk. In februari 2016 werd het nieuwe winkelcentrum opgeleverd. Dé centrale plek van de wijk. Op het dak van het winkelcentrum zijn 21 eengezinswoningen met zonnepanelen en 45 appartementen gerealiseerd.

De Hanzewijk is een naoorlogse stadswijk die aanvankelijk circa 1.500 portiek-etagewoningen telde. De wijk is gebouwd tussen 1949 en 1958 om de grote woningnood na de oorlog te kunnen ledigen, de zogenaamde “wederopbouwtijd”. Deze huurwoningen voldeden na verloop van jaren
niet meer aan de eisen van de tijd.
De bouw- en woontechnische staat van de woningen was zodanig dat er grote investeringen nodig waren. Er kon niet worden voorkomen dat de wijk verpauperde, vandaar dat ook onder bewoners een groot draagvlak bestond om de Hanzewijk te herstructureren.

_1150292
Na de toespraak van de directeur-bestuurder van Delta Wonen Evert Leideman, verrichte Wethouder Martin Ekker de officiële handeling.

De komende weken zal er een begin worden gemaakt met de sloop van het oude winkelcentrum. Wanneer dit verdwenen is de oude Hanzewijk voorgoed historie.

Bekijk de video hierboven in de player.
Een bijdrage van Rudi Last en Gert Bartelink.