HomeRegiosportDames Deltasteur verliezen bekerfinale.

Dames Deltasteur verliezen bekerfinale.

-

Het dames waterpoloteam van Deltasteur heeft het afgelopen seizoen bijzonder goed gepresteerd. Voor het eerst sinds vijftien jaar was de Kamper vereniging weer in staat om een dames team voor de competitie in te schrijven.
Met een mix van jeugdige speelster, oudgedienden, nieuwelingen en speelsters die elders hebben gespeeld kende de nieuwe start een heel goed resultaat. De dames behaalden het kampioenschap in de 3e klasse en promotie naar de 2e klasse.

Helen Kamps scoort uit een strafworp.

Als toetje van het seizoen werd besloten om in te schrijven voor het bekertoernooi. In de eerste ronde werd in een uitwedstrijd in Zevenaar met 1-7 gewonnen van het eveneens in de 3e klasse uitkomende de Breuly.
Dit resultaat betekende meteen plaatsing voor de halve finale. Daarin werd thuis gespeeld tegen een 1e klasse team, BZC Borculo dames 2. Wat vooraf als onmogelijk werd ingeschat gebeurde wel: de Kamper dames wonnen deze wedstrijd met 8-6 en bereikten zo de finale.
Zaterdag was het dan zo ver, het succesvolle seizoen kreeg een bijzonder toetje in de vorm van deze bekerfinale. Deze werd gespeeld op neutraal terrein, zwembad ’t Timpke in Borculo, het thuisbad van eredivisieclub Schuurman BZC. De tegenstanders, de ploeg van Thetis uit Bemmel, was er eentje van formaat. De dames van Thetis eindigden afgelopen seizoen als tweede in de 1e klasse en promoveerden naar de bondscompetitie. Dat zou normaal gesproken een kansloze missie moeten opleveren, maar de stunt in de halve finale zorgde toch voor enig geloof dat er goed resultaat te behalen zou zijn in deze wedstrijd. De Deltasteur dames wisten zich gesteund door een flinke supportersschare, er werd met een bus afgereisd naar Borculo.

In de aanloop van deze finale werd er door het damesteam nog flink getraind, de coaches Harro Loos en Martijn Klaassens zorgden ervoor dat het team optimaal voorbereid aan de wedstijd kon beginnen. En dat was nodig ook want er zou gespeeld gaan worden met periodes van 6 minuten zuivere speeltijd, een minuut langer dan de dames normaliter gewend zijn, en dat betekent dat conditioneel het nodige gevraagd zou gaan worden. Een tegenvaller was het niet kunnen inzetten van de vaste doelvrouw Wendy Borst-van Dijk deze wedstrijd, Tara Loos nam deze taak op zich.
De wedstrijd kende een bijzonder ongelukkig begin voor Deltasteur. De tegenstanders bleken over een zeer vaardige en snelle ploeg te beschikken en meteen in het begin van de wedstrijd werden de Kamper dames enige malen afgetroefd. Binnen een minuut stond twee treffers voor de dames uit Bemmel op het scorebord. Halverwege de 1e periode viel de 3-0, en in de laatste minuut van deze periode ging het helemaal mis bij de Kamper dames, drie treffers werden er geïncasseerd, na één periode stonden de Kamper dames met 6-0 achter.
In de tweede periode gingen de dames van Thetis door, het klasse verschil leek toch wel erg groot te zijn. Pas bij 8-0 lukte deed Deltasteur iets terug. Helen Kamps scoorde de eerste Kamper treffer. De Kamper dames putten hier moed uit en gingen fanatiek de strijd aan. Opnieuw Kamps en Monica Bosman zorgden ervoor dat deze periode met 8-3 afgesloten werd, deze periode werd dus zelfs gewonnen met 2-3.

In de 3e periode bleef de Kamper ploeg prima tegenstand bieden. Na de 9-3 van Thetis scoorde Monica Bosman, en na nog een tegentreffer scoorde Anouk Spoolder de 10-5. De Kamper dames gingen er weer in geloven en trokken fanatiek ten aanval. Maar juist dan wordt zichtbaar dat je tegen een ploeg van hoger niveau speelt, gescoord werd er niet meer, en de tegen aanvallen leverden veel gevaar op. Daaruit wist Thetis viermaal op rij te scoren en de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, 14-5.
In de laatste periode knokten de Kamper dames door, Thetis kwam op 16-5, waarop Babet Kanis voor het slotstuk zorgde en de zesde Deltasteur treffer scoorde. Met een 16-6 nederlaag tegen een tegenstander die op vele fronten een maatje te groot was werd deze bekerfinale afgesloten.
De coaches Harro Loos en Martijn Klaassens waren desondanks trots op hun meiden. “In de eerste periode speelden ze teveel op 3e klasse niveau, en dan zie je dat dat te weinig is. Ze hebben tijdens de wedstrijd nog geschakeld en laten zien dat ze kunnen knokken voor een beter resultaat. Ze lieten zich eerst nog te makkelijk wegzeten maar lieten in het midden van de wedstrijd toch zien dat ze zelf ook die strijd kunnen aan gaan, het is jammer dat je de vaste doelvrouw niet kon inzetten en dat je net niet scherp genoeg bent in afmaken van je eigen kansen. Op dit niveau moet alles 100% zijn. We hebben toch laten zien dat we na het kampioenschap ook tegen teams uit hogere klassen goed kunnen spelen, en van het spelen op wedstrijden tegen dit soort teams leert de ploeg alleen maar” Aldus coach Harro Loos, die volgend jaar vol vertrouwen met dit team de 2e klasse ingaat. “Daar zullen we goed in mee kunnen doen, we verwachten zeker in de bovenste helft mee te kunnen draaien, en waar het dan eindigt, dat zullen we zien.”