zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportDames Reflex hard onderuit in eigen huis

Dames Reflex hard onderuit in eigen huis

-

Reflex dames 1 heeft afgelopen zaterdag met 4-0 verloren van Veracles uit Groningen. De volleybalsters uit Kampen waren in eigen huis geen schim van zichzelf en maakten alleen in de eerste set aanspraak op een punt (0-4).

logo-reflexDe eerste set ging tot aan de vijf gelijk op, maar al snel wisten de bezoekers uit Groningen een gat te slaan. Een time out op 11-15 zette Reflex nog niet op scherp en al snel werd er tegen een achterstand van 11-18 aangekeken. Maar de dames van Reflex is het al vaker gelukt om rond de 20 toch het verschil te maken. Met een aantal sterke services en goed verdedigend werk knokten de dames zich terug naar een stand van 23-23. Toch kon Veracles de eerste klap uitdelen door de set met 25-27 te winnen.

In de tweede set verbeterde het spel van Reflex Kampen te weinig. Waar Veracles een stabiel en lang blok had staan, kreeg Reflex de ballen aan alle kanten om de oren. Veracles speelde een goed en degelijk spel en de bezoeksters hadden met servicedruk en aanvallend harde klappen de touwtjes in handen. Zelf kon Reflex eigenlijk op geen enkel vlak een vuist maken en de set ging met 18-25 naar Veracles, een spelbeeld dat zich in de derde set herhaalde (14-25).

Dan de vierde set. Lukte het de dames uit Kampen om het hoofd leeg te maken en weer volle bak ervoor te gaan? Het antwoord bleek vrij snel…nee. De inzet was er, maar de door talrijke blessures geplaagde ploeg van coach Hans Verstappen maakte ook rare fouten gemaakt. Veracles bleef intussen rustig en fanatiek en speelde ook deze set gewoon een stuk beter. Deze set ging met 18-25 naar Groningen, evenals de 4-0 winst in de ontmoeting.

Een wedstrijd om snel te vergeten dus. Het positieve nieuws is dat Marleen Lieftink inmiddels terug is van haar stage uit Bali. Tegen Veracles heeft zij haar eerste ballen al geslagen en vanaf nu is ze weer gewoon bij het team. Aanstaande zaterdag gaan de Reflexdames op bezoek in Sneek. Om 14.00 uur wordt er gespeeld tegen Sneek 3.