HomeRegiosportDames Reflex starten het nieuwe jaar met winst

Dames Reflex starten het nieuwe jaar met winst

-

Reflex SL

HARDENBERG – Ook in het nieuwe jaar weten de Dames van Reflex te winnen. Zaterdag versloegen de volleybalsters uit Kampen Captains Kangeroe met 2-3.

Reflex kwam met moeite op gang maar wist ondanks het matige spel wel snel op voorsprong te komen. Pas aan het einde van de eerste set begonnen de dames uit Hardenberg te volleyballen, maar dat was veel te laat om de ploeg van trainer/coach Hans Verstappen nog te achterhalen. De eerste set ging met 21-25 naar Reflex.

In de tweede set lag het initiatief juist bij de thuisploeg. Die zette de Kampenaren in de pass behoorlijk onder druk gezet en waardoor het ditmaal Reflex was dat tegen een forse achterstand aankeek. Het eigen spel was ver te zoeken en Reflex kon de achterstand niet meer goedmaken (25-17). En in de derde set en vierde? Hetzelfde spelbeeld, met eerst Reflex dat met een goede servicereeks van maar liefst tien punten de Hardenbergse pass lange tijd onder druk hield (14-25 in set 3) en vervolgens Captains Kangeroe dat profiteerde van vele, onnodige, Kampense fouten. Pas op het laatst van de vierde set, toen Reflex kansloos tegen een 24-20 aankeek, leken beide ploegen echt aan elkaar gewaagd. De thuisploeg won de set nog wel, met 25-23, en kwam zo langszij, maar in een spannende vijfde set waarbij beide ploegen gretig het spel probeerden te maken, trok Reflex uiteindelijk aan het langste eind (25-15).
Met een magere 2-3 uit-overwinning en handhaving op plek 6 in de 1e Divisie A, moest Reflex zich dus tevreden tonen. Volgende week zaterdag spelen de dames wederom buiten de deur. Om 16.00 uur is dan laagvlieger Tornado Geesteren de tegenstander en kan Reflex aan de continuïteit van het eigen spel werken.