woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeColumnsDe achterbakste politicus van het jaar 2013. ( Column Centurion...

De achterbakste politicus van het jaar 2013. ( Column Centurion )

-

 


Het afgelopen jaar was een nieuw dieptepunt in de Nederlandse politiek.

 

Centurion klein

Scheldpartijen in de Tweede Kamer; het publiekelijk en anoniem door Tweede Kamerleden ageren tegen hun Tweede Kamer-voorzitster; als braaf jongetje mee willen doen met een bombarderings-oorlog op Syrië; het verkwanselen van de Nederlandse financiën aan Europa; het verergeren van het misdaad-vertroetelbeleid; de afbraak van de sociale staat.

Maar wie is de achterbakste politicus van het jaar 2013?

 

Is het:

Adri Duivesteijn, (PVDA), Eerste Kamerlid.
Duivestein is een bewogen politicus met een zeer grote kennis van zaken over de huisvesting. Hij sprak zijn afkeer uit over de huisvestingsplannen van het Kabinet en had daar over de beslissende stem in de Eerste Kamer. Onder grote partijdruk stemde hij uiteindelijk vóór de wet, terwijl hij er tegen was.
Een beetje last van slappe knietjes; niet achterbaks.

Jeanine Hennis-Plasschaert, (VVD), minister van Defensie.
Hennis-Plasschaert haar enige wapenfeit was een voortzetting van de langzame ontmanteling van het Nederlandse leger. Sinds kort is daarbij gekomen het uitzenden van militairen met tweede keus (in China gemaakte ) gevechtskleding. De militairen moeten in deze gevechtskleding naar de Afrikaanse oorlogen.
De dame loopt zelf geenszins in tweede keus kledij; niet achterbaks.

Jetta Klijnsma, (PvdA), staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Klijnsma misbruikt de door de overheid kunstmatig gecreëerde lage irreële rekenrente (± 2%), waardoor de pensioenfondsen de pensioenen hebben moeten verlagen. Ondanks een stuwmeer van pensioengelden, doordat de pensioenfondsen jaar in jaar uit (al langer dan een decennium) rendementen van ± 10% halen.
Voor de jongeren heeft Klijnsma de pensioenopbouw verslechterd.
Zeer afkeurenswaardig; niet achterbaks.

Mark Rutte (VVD), minister president.
Rutte wist bij het sluiten van de markt in 2013 met een opgewekt gezicht de Nederlandse financiën verder te verkwanselen aan Europa. Rutte heeft in het verleden de indruk gewekt op te willen komen voor de Nederlandse financiële zelfstandigheid. In de praktijd is het anders gebleken.
Teleurstellend; doch niet achterbaks.

Fred Teeven (VVD); staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.
Teeven heeft zich altijd voorgedaan als een groot misdaadbestrijder. Als staatssecretaris mocht men van hem een krachtdadig misdaadbestrijdingsbeleid verwachten. Helaas, met zijn voorstellen om psychiatrische inrichtingen en gevangenissen te gaan sluiten, draagt hij bij aan de onveiligheid in Nederland.
Teleurstellend; doch niet achterbaks.

Frans Timmermans, (PvdA), minister van Buitenlandse Zaken.
Als braafste jongetje van de klas stond Timmermans te trappelen om het dubieuze gifgas-alibi van de USA, Engeland, Frankrijk en Duitsland te verdedigen. Omdat er gifgas in Syrië was gebruikt, (waarschijnlijk door rebellen) wilden de USA, Engeland, Frankrijk en Duitsland een fatale oorlog beginnen tegen Syrië, de Syrische bondgenoten Rusland, Iran, en gelijkgezinde moslimbroeders. (Door diplomatiek ingrijpen van Poetin ging de geplande oorlog niet door.)
Dubieuze rolspeler. (Is Timmermans bezig zijn kandidatuur voor toekomstig secretaris-generaal van de NAVO op te bouwen?!)

Alexander Pechtold, (D66), fractievoorzitter D66 in de Tweede Kamer.
Hij lokte een rel in de Tweede Kamer uit, door bij de begrotingsbehandeling(!!!) Geert Wilders en de PVV in de hoek van een foute vlag te willen neerzetten.

Bij een PVV-demonstratie tegen de sociale afbraak waren personen met een foute vlag gezien. Bij demonstraties is het niet te voorkomen dat ongewilde personen zich mengen bij een demonstratie van anderen. Het verwijderen van deze personen is uiterst lastig / onmogelijk. Als academicus weet Pechtold dat. (Er zijn in het verleden wel eens foute personen ingehuurd om de tegenpartij in diskrediet te brengen.)

Wilders is iemand die altijd fel opkwam voor de Joden en voor Israël. En wars is van (nationaal-)socialisme. Ook dat weet Pechtold. En desondanks probeerde hij Wilders en de PVV te linken aan een extremistische beweging. Wilders reageerde dan ook furieus en noemde Pechtold een zielig, miezerig en hypocriet mannetje. Pechtold is op het oog een keurige meneer. Net pak, mooie stropdas, het haar goed geknipt, zalvende stem. Maar door zijn actie is Pechtold de achterbakste politicus van het jaar 2013 geworden. Een uitspraak van Pechtold, dat de Haagse politiek veel vuiler en vunziger is dan mensen denken, lijkt op zichzelf van toepassing.

Centurion, 25 januari 2014.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen