De schatkamer van het Stedelijk Museum

stedelijk

Door de ogen van Henrie Vogel, Bouke Peterson en Nico van Maastricht

Donderdagavond 15 oktober organiseren de Vrienden van het Stedelijk Museum en de Adviescommissie Beeldende Kunst een avond die in het teken staat van de Schatkamer van het Museum.

De Kamper kunstenaars Henrie Vogel, Bouke Peterson en Nico van Maastricht hebben zich in het kader van de Kunstprijs Kampen 2015 laten inspireren door de collectie van het Stedelijk Museum. Dankzij hun kunstwerken krijgt u op deze avond nieuwe vensters aangeboden op de collectie, ons verleden en heden, en krijgt u inzicht in de wijze waarop de kunstwerken tot stand zijn gekomen.

Henrie Vogel kraakt voor u de Code van Kampen : in de Schepenzaal gaat Henrie in zijn lezing in op de Goddelijke Code die verwerkt is in de Renaissance schouw, hoe dit terugkomt in zijn kunstwerk en gaat hij in op de vraag wat goed bestuur inhoudt.

Vervolgens gaan we naar de Synagoge. Bouke Peterson laat u daar zien hoe zijn eigen lichaam object van studie werd in combinatie met de Waterspuwer en Nico van Maastricht toont u in zijn fijnzinnige sculptuur de schaatsen van Avercamp en het magische licht van de Raadsherenbekers.

Na afloop heeft u de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje de overige inzendingen van de Kamper Kunstprijs te bewonderen, waaronder het werk van Henk Tichelaar, de winnaar van de vakjuryprijs. U kunt ook een stem uitbrengen op uw favoriet. De winnaar van de publieksprijs wordt op 28 november bekendgemaakt.

Wij hopen u van harte te mogen begroeten op donderdag 15 oktober in het Stedelijk Museum !

Donderdag 15 oktober

Inloop : 19.00

Start : 19.30

Entree : 7,50 incl. consumptie. Vrienden van het Museum : 5,00 incl. consumptie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*