Nieuw twee-jaarlijks terugkerend evenement ‘De Vlag van Kampen’

Drukwerk
Kampen is rijk aan muziekverenigingen, koren, ensembles, etc. ‘Kampen, Cultuurstad aan de IJssel’ is jarenlang de slogan geweest van onze stad. Toch gebeurt er maar bar weinig om elkaar te treffen en samen met deze hobby bezig te zijn. Voor Rico Doorn (De Broederband) en Johnny Middelbos (AMDG) reden om de hoofden bij elkaar te steken en met iets nieuws te komen: De Vlag van Kampen.

De Vlag van Kampen is een twee-jaarlijks terugkerend evenement op meerdere locaties in Kampen, voor alle Kamper verenigingen die op enigerlei wijze met muziek bezig zijn (slagwerkgroepen, orkesten, showbands, twirlgroepen, dweilorkesten en koren). De eerste Vlag van Kampen vindt plaats op 28 mei aanstaande.

Wat is de bedoeling? Verenigingen en hun verschillende onderdelen ‘strijden’ binnen hun genre voor De Vlag van Kampen. “De Olympische gedachte, meedoen is belangrijker dan winnen, is hierbij wel het motto. Het gaat er vooral om dat al die mensen die met hun hobby bezig zijn elkaar ontmoeten, enthousiasmeren en gewoon een hele gezellige dag hebben”, aldus de bedenkers. “Door een klein wedstrijdelement in te bouwen proberen we mensen nog wat meer te stimuleren.”

Het evenement staat open voor alle verenigingen die iets met muziek hebben in Kampen, met al hun onderdelen, bestaand, of speciaal hiervoor georganiseerd. “Wij beseffen dat het redelijk kort dag is, maar de meeste verenigingen hebben in het voorjaar wel een bepaald repertoire op orde. Inmiddels is er zelfs belangstelling vanuit de partnersteden!” Aldus de organisatie.

De inschrijving is geopend, evenals een eigen Twitter- en Facebook-account: VlagvanKampen.
Voor meer informatie: vlagvankampen@gmail.com