Degradatie DOS binnen twee minuten een feit

dosDoor: Jan de Vries

 

De degradatiespook hing al weken boven Sportpark De Maten, maar uitgerekend in de stadsderby tegen Go-Ahead werd degradatie naar de 2e klasse binnen twee minuten werkelijkheid.

De wedstrijd begon spectaculair. Al in de 4e minuut kopte Jord van der Weerd bij de tweede paal de bal knap in de voeten van Matthijs Winters. Hij lepelde de bal handig over keeper Tim Noordman. Het leer ging mooi richting de achterlijn, maar net voordat de bal deze passeerde werd het door een Go-Ahead speler weggeschoten. De rest van de eerste helft stond met name in het teken van acties van beide keepers. Zowel slechte als uitstekende wisselden elkaar af. Zo wist Demi Loet-Loetoer twee keer een vrijwel zeker doelpunt van Madih Doufikar en Nick Bakker te voorkomen. De beste verdedigende actie was echter van Emiel Diender. Een omhaal van Kevin Smit werd door aanvoerder Emiel van de lijn gekopt. De spelers gingen de rust in met 0-0.

Na de theepauze is het opnieuw DOS die als eerste ploeg een grote kans krijgt. Een slim balletje van Matthijs brengt Lenhard de Velde in stelling. Vanaf circa elf meter kan hij de bal, in alle rust en geheel vrijstaand, recht voor de keeper, tussen de palen koppen. Helaas had hij het vizier op dat moment nog niet op scherp staan, want zijn kopbal ging naast. Enkele minuten later is DOS opnieuw dreigend. Een verre uittrap van Demi komt bij Emiel in de voeten. Hij weet de bal bij Jorik Schuur te krijgen. Hij wil zich net buiten de rand van de zestien tussen twee verdedigers doordringen, hetgeen lijkt te lukken. Maar net als hij er voorbij is wordt hij nog gevloerd. Hier had de verder goed fluitende scheidsrechter Paarhuis een gele kaart voor moeten trekken. De vrije bal leverde verder geen gevaar op.

Daarna komt de ploeg van trainer Jan Korte wat beter in de wedstrijd. DOS wordt achteruit gedrongen. De eerste waarschuwing is een kopbal van Kevin Smit op de lat. Even later is er een gevaarlijk schot van Jeroen van den Bosch, welke getoucheerd nipt tot een corner wordt verwerkt. In de 70e minuut gaat het mis. Een voorzet op maat van Doufikar beland op het hoofd van Zandbergen die fraai binnenkopt. Nog geen minuut later leidt balverlies op het middenveld de 0-2 in. Demi rent zijn doel uit, maar Doufikar is eerder bij de bal. Hij kopt de bal over Demi heen en schiet beheerst tegen de touwen. In de 88e minuut schiet Lenhard, na slecht verdedigend werk, de bal hard in de kruising.

Doelpunten:
70e minuut Jurrian Zandbergen (0-1)
71e minuut Madih Doufikar (0-2)
88e minuut Lenhard de Velde (1-2)

Opstelling DOS: Demi Loet-Loetoer, Mark Westerhof, Leroy Krijn (86e Martin Wubs), Christian van der Worp, Patrick Bastiaan, Jorik Schuur (71e Jorian Wellenberg), Matthijs Winters (73e Rico Westendorp), Lenhard de Velde, Wim Snippe, Jord van der Weerd, Emiel Diender.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*