Delaware Soccer Club op bezoek bij DOS

Aanstaande woensdagmiddag (23 maart) is er een team van Delaware Soccer Club op bezoek bij onze vereniging! Het gaat om een geselecteerd team in de leeftijdscategorie U 11/12, vergelijkbaar met onze D-pupillen. Dit team is al in Nederland en logeert in Zwolle.

DOS Delaware Soccer ClubMaandag spelen ze een wedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Wat is de link dat dit team nu speciaal bij DOS op bezoek komt? Ruud Pompert! Deze voormalig doelman van ons eerste elftal is jaren geleden geëmigreerd naar de Verenigde Staten en is gaan werken bij de Delware Soccer Club waar hij inmiddels werkt als manager. Nu heeft Ruud altijd contact gehouden met een aantal mensen in Kampen en bij DOS waaronder Leon Dijkstra en Hans van Dijkhuizen. Deze laatste twee hebben nu deze ontmoeting georganiseerd.

Wat gaat er gebeuren?
Het team uit Amerika gaat op woensdagmiddag (start 15.30 uur) trainen op het hoofdveld van DOS op sportpark De Maten. Deze training staat dan onder leiding van Hans van Dijkhuizen (tegenwoordig scout bij Cambuur). Gelijktijdig trainen ook onze jongens van D4 op het hoofdveld. Daniël van Warven (oud-Dosser en speler van jong Cambuur), Han Hanekamp (trainer eerste selectie), Rico Westendorp en Raymon Beuling (spelers eerste selectie) gaan deze training begeleiden. Na deze training wordt er gezamenlijk gegeten in de kantine.

Vervolgens is er een wedstrijd tussen DOS D4 en het team van Delaware Soccer Club. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om deze wedstrijd te komen bezoeken (vanzelfsprekend ook de middagtraining!)