Deltasteur gemakkelijk langs Aqua ’68.

Na het spectaculaire gelijkspel een week eerder tegen DraGor, traden de waterpoloërs van Deltasteur zaterdag aan tegen rode lantaarndrager Aqua ’68 uit Assen. De Assenaren bleven dit seizoen tot nu toe nog zonder punten en zijn de gedoodverfde degradant.

DS - aqua 2
Deltasteur – Aqua ’68 © Joop van Dijk

Het uitduel eerder dit seizoen leverde al een royale 15-2 winst op voor de Kampenaren, en verwacht mocht worden dat er ook ditmaal de drie punten binnengehaald zouden worden. Deltasteur begon fanatiek aan de wedstrijd, na een halve minuut spelen kreeg de ploeg al een strafworp toegekend, welke werd benut door Dennis Bos. Zonder tot zeer goed spel te komen liep Deltasteur in die eerste periode snel uit naar een 4-0 voorsprong, tien seconden voor het einde van de periode was er de eerste Asser treffer.
In de tweede periode ging Deltasteur rustig verder met scoren, de ploeg liep uit naar 8-1. Voor trainer Marcel van Tilburg was de wedstrijd een mooie gelegenheid om de 15 jarige Jesse van Driel zijn debuut te laten maken in het eerste. Van Driel stelde zijn trainer niet teleur, en omlijste zijn debuut met een treffer, de achtste van Deltasteur.

Jesse van Driel scoort voor Deltasteur
Jesse van Driel scoort voor Deltasteur © Joop van Dijk

De wedstrijd werd doelpuntrijker in de derde periode. De vele Deltasteur aanvallen leidden niet allen tot een treffer, het spel mocht zelfs slordig genoemd worden. Met een 14-3 voorsprong werd er aan de vierde periode begonnen. De tegemstand van de ploeg uit Assen was te gering om tot een goede wedstrijd te komen, het enige wat de Kamper ploeg er nog van kon maken is een soort trainingswedstrijd. De ploeg ging dus met de opdracht van Marcel van Tilburg het water in om tenminste de 20 treffers te gaan halen. Het spel werd gaandeweg echter steeds slordiger van Deltasteur zijde. Dat leidde in die laatste periode zelfs tot drie tegendoelpunten. Deltasteur scoorde er nog vijf, waaronder wederom eentje van debutant van Driel. In de laatste minuut werden er nog enkele niet te missen kansen om zeep geholpen waardoor Deltasteur bleef steken op 19 treffers.

Trainer Marcel van Tilburg spreekt zijn spelers toe
Trainer Marcel van Tilburg spreekt zijn spelers toe ©Joop van Dijk

Met een 19-6 nederlaag werd Aqua ’68 terug naar Assen gestuurd. Uit de derde bondsklasse zal dit jaar slechts een team degraderen, de ploeg uit Assen zal volgend jaar zeker een niveautje lager acteren. Voor Deltasteur wacht volgende week een hele lastige klus. Dan zal de uitwedstrijd in Drachten tegen DraGor gespeeld worden. Die ploeg zal zich zeker willen revancheren voor het vorige week geleden puntverlies in Kampen. Tegen zo’n opponent moet Deltasteur het spelpeil zeker weer naar een hoger niveau brengen om tot een goed resultaat te komen. Met de zege van afgelopen zaterdag staan de Kampenaren op de zevende plaats. De vierde plaats is nog in zicht, een mooi doel voor Deltasteur om daar de komende weken voor te gaan spelen.

DS - Aqua 4
Erwin Rotman doeltreffend voor Deltasteur © Joop van Dijk

Doelpunten Deltasteur:

Chris Bos 6, Erwin Rotman 3,Jesse van Driel 2, Dennis Bos 2, Wijnand Feuerstein 2,
Thijs Fikkert 2, Peter van Gelder 1, Jeffrey Metselaar 1