Deltasteur goed uit de startblokken

Het nieuwe zwemseizoen is gestart en de eerste wedstrijden vonden zaterdag 10 september plaats. De A-selectie ging in De Waterwijck in Steenwijk de strijd aan met tien zwemverenigingen tijdens de Nationale Sprintwedstrijd. Iedere zwemmer zwom de 50m vrije slag, 50m schoolslag, 50m vlinderslag en 50m rugcrawl. De snelste zwemmers van de 50m vrije slag zwommen tot slot nog een finale.

deltasteur logo
De eerste PR’s zijn alweer gezwommen
Maar liefst 20 zwemmers verschenen aan de start voor Deltasteur. Tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is het altijd even afwachten of er al meteen tijden kunnen worden verbeterd. Het trainingsseizoen is immers nog maar net gestart. Veel zwemmers zwommen keurig rond hun tijden, een aantal net erboven. Al in de vierde serie vielen de eerste PR’s. Raymond van Unen zwom bijna twee seconden van zijn 50m vrije slag af. Kristian Kiers en Kevin van Dijk scherpten hun tijd op de 50m vrije slag aan. Sanne van Dijk en Tara Schuurman zwommen ook meteen in hun eerste serie een mooie PR op de 50m vrije slag.
Opvallend goede start
Het meest opvallend waren Demi Westendorp en Robert Dragt. Op alle vier slagen zette Robert een mooie PR neer. Zo eindigde hij op de 50m vrije slag op 30:05 (was 31:73), bijna drie seconden PR op de 50m schoolslag (eindtijd 42:71), maar liefst vier seconden zijn tijd verbeterd op de 50m vlinderslag en

Robert Dragt
Robert Dragt

Een zeer goed begin van de wedstrijd en het seizoen, want gedurende de hele wedstrijd wisten de zwemmers goede prestaties neer te zetten. Maaike Doornwaard, Naomi Hofsink, Marit Boxum, Tessa Maat, Ester Schuurman, Manon de Man, Edwin Kanis, Ruth Vahl, Raymond van Unen, Kristian Kiers, Kevin van Dijk, Robert Dragt, Monica Faber, Senna Geerdink, Demi Westendorp, Sanne van Dijk, Tara Schuurman, Milou ten Koppel en Kylian Heederik zwommen één of meerdere PR’s. Jari Hofsink zat niet helemaal lekker in de wedstrijd, maar kwam mooi in de buurt van zijn tijden.

De wedstrijd werd afgesloten met de Finale Sprintkoningin en Finale Sprintkoning. Marit Boxum kwam voor Deltasteur uit in de Finale Sprintkoningin en eindigde op een mooie zesde plaats met een eindtijd van 28:05.
Volgende week treedt de A-selectie aan bij de limietwedstrijd in zwembad De Kiefer in Dedemsvaart.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673