Deltasteur neemt afscheid van trainer.

Afgelopen week heeft de waterpolo afdeling van Deltasteur afscheid genomen van trainer Marcel van Tilburg. Dat gebeurde tijdens de traditionele seizoensafsluiting in sporthalrestaurant “de Reeve”.

Marcel van Tilburg
Marcel van Tilburg

Van Tilburg heeft de Kamper waterpoloërs vier jaar onder zijn hoede gehad. In deze periode wist de Kamper ploeg tweemaal te promoveren. Op het moment van aantreden was er net een ongelukkige degradatie naar de 2e districtklasse, mede door een wijziging in de competitie indeling. Dit werd in het eerste seizoen direct rechtgezet door een ongeslagen kampioenschap en promotie naar de 1e klasse van de regio Oost. Een jaar later was er bijna opnieuw een kampioenschap. In de beslissende wedstrijd tegen Flevo uit Nijkerk ging het mis en eindigde Deltasteur dat jaar op de 2e plaats. In het seizoen 2014-2015 was Deltasteur niet meer te stoppen en behaalde het kampioenschap, waardoor de fel begeerde promotie naar de 3e klasse van de bondscompetitie een feit werd. Doel van het afgelopen seizoen was handhaving, en deze doelstelling werd gemakkelijk behaald. Toch eindigde Deltasteur op een ietwat teleurstellende 9e plaats. In diverse wedstrijden werden de punten onnodig verspeeld. De ploeg moest wennen aan het hogere niveau, waar kleine foutjes eerder worden afgestraft.

Al met al een mooie conduitestaat voor trainer van Tilburg, die na vier jaar zijn geluk gaat beproeven in Twello. De waterpoloërs van Deltasteur gaan hun oude trainer daar volgend jaar tegenkomen bij Proteus, een van de tegenstanders in het seizoen 2016-2017.
Als trainer bij Deltasteur zal Andre Senz aan het roer staan. Senz is geen onbekende in Kampen, hij was als voorganger van Marcel van Tilburg ook enkele jaren actief in Kampen en keert dus nu weer terug.

Coppa di Aquapolo.

Deltasteur kent een waarderingprijs binnen de afdeling waterpolo: de coppa di Aquapolo. Een prijs voor degene die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden binnen de waterpolo afdeling. De prijs wordt niet per se jaarlijks uitgereikt, maar op het moment dat de jury, Berry Hofsink en Margriet Nijhuis, vindt dat iemand ervoor in aanmerking komt dan volgt er ook een uitreiking.

Dit jaar viel die eer te beurt aan jeugdtrainer en coördinator Harro Loos. Als jeugdtrainer is hij drijvende kracht achter de afdeling waterpolo van Deltasteur. Al vele jaren is er sprake van een goed draaiende en optimaal presterende jeugdafdeling. Kampioenschappen bij de jeugdteams zijn de laatste jaren meer regel dan uitzonderingen. Zo ook dit jaar, waar de teams van 0nder 11 en onder vijftien weer als beste in hun competitie eindigden. Het team van onder 11 wist zich via de districtskampioenschappen ook nog te kwalificeren voor het nationaal kampioenschap, waar zich de beste 14 verenigingen van Nederland voor wisten te plaatsen. Op deze eindronde wist men de finales niet te halen, maar al met al was het voor Kamper begrippen een unieke prestatie.

Diverse jeugdspelers hebben de afgelopen jaren een overstap gemaakt naar het Ravijn in Nijverdal. Deze vereniging speelt met het dames- en herenteam in de eredivisie en speelt met de jeugdteams in de nationale top. De aanzuigende werking van zo’n top vereniging leidt er dan toe dat de grootste talenten ervoor kiezen om de uitdaging aan te gaan en het een stapje hoger te gaan presteren.

Dat het jeugdbeleid in Kampen op hoog niveau staat is ook het district waterpolo van de regio Oost niet ontgaan. Deltasteur ontving een prijs vanwege de kwaliteit van de opleiding, de stimuleringsprijs van het district. Uiteraard een compliment voor de vereniging en het bewijs dat men in Kampen goed bezig is. Voor de jury van de coppa di Aquapolo was dit aanleiding op Harro Loos deze trofee dit jaar uit te reiken.