Deltasteur poloërs leiden nederlaag in Groningen

Afgelopen zaterdag speelden de waterpoloërs van Deltasteur voor de tweede maal dit seizoen tegen Trivia 1 uit Groningen. De eerste ontmoeting werd in Kampen verloren met 6-7. Na de stunt tegen DraGor een paar weken geleden werd er gehoopt op een herhaling tegen Trivia.

DSC01133

Al in de eerste aanval was het Trivia die het net wist te vinden. Waar Deltasteur normaal nog wel eens snel tegen een achterstand aankijkt was het nu Dico Eenkhoorn die in de eerste aanval van Deltasteur wat terug wist te doen. Uit een man meer situatie werd de eindstand van de eerste periode vastgesteld op 2-1 in het voordeel van de Groningse ploeg.
De tweede periode begon hetzelfde als de eerste, Trivia wist al snel een doelpunt te maken en Deltasteur wist snel via een benutte man-meer door Dennis Bos de aansluiting te vinden. Halverwege het tweede kwart wist Erik van Dijk de Kampenaren op gelijke hoogte te brengen. Nadat Deltasteur eerst nog een man-minder wist te overleven was het 22 seconden voor het einde van de periode toch weer Trivia die op voorsprong wist te komen. Score halverwege de wedstrijd: 4-3 in het voordeel van Trivia.
In de derde periode wist Trivia het verschil te maken door al snel 3 doelpunten op rij te noteren. Deltasteur wist hier helaas niets meer tegen over te zetten. Twee man-meer situatie werden niet benut door de Kampenaren en Trivia wist de score verder uit te bereiden naar 8-3. Dico Eenkhoorn wist de stand in de derde periode te bepalen op 8-4.deltasteur logo
Dat Deltasteur zich nog niet gewonnen wou geven bleek in de vierde periode toen Thijs Fikkert de 8-5 binnen schoot vanuit een man-meer. Helaas werd de daarop volgende man-meer niet benut en scoorde Trivia vanuit een counter de 9-5.Na ook de 10-5 binnen te schieten lukte het Deltasteur nog om via een strafworp (benut door Dennis Bos) en een goal van Erik van Dijk de eindstand te bepalen op 10-7.
Volgende week volgt de thuis wedstrijd tegen de nummer 6, Proteus uit Twello.
De Kamper ploeg ziet wel winstkansen in deze wedstrijd de uitwedstrijd in Twello werd gewonnen met 11-13.

Man meer: 2 uit 7
Man minder: 1 uit 3 tegen
Strafworpen: 1 uit 1