Deltasteur presteert prima op Overijsselse kampioenschappen.

De zwemselectie van Deltasteur kwam de afgelopen twee weekeinden uit op de Overijsselse kampioenschappen die werden gehouden in Nijverdal. In het weekeinde van 7 januari zag het er eventjes slecht uit, vanwege de gladheid dreigde er een afgelasting maar de wedstrijd kon toch doorgang vinden. Een geluk voor de zwemmers die hier natuurlijk top hoopten te presteren. 

En top presteren dat deden de Deltasteuren. Liefst 22 maal kwam de ploeg op het ereschavot terecht: vijf gouden, zeven zilveren en tien bronzen medailles werden er uiteindelijk behaald.
Grootverdiener was Kylian Heederik die maar liefst vier maal goud bij elkaar zwom. Hij won de 200 meter schoolslag, de 200 meter rugslag, de 200 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag. Daarnaast behaalde hij een 2e plaats op de 100 meter rugslag en een 3e plaats op de 50 meter rugslag. Daarmee mag deze zwemmer terugkijken op een zeer geslaagd kampioenschap.

Een eerste plaats was er ook voor Esther Schuurman op de zware 200 meter vlinderslag. Met daarbij een zilveren medaille op de 200 school bewees Schuurman een sterke zwemster te zijn.

Zilveren medailles werden er ook nog gewonnen door:
Robert Dragt (100 rug), Marit Boxum (400 wissel), Annet van Stratum (50 vrij), Gert Norg (100 school), en de 4×100 meter vrije slag damesestafette.

Bronzen medailles waren er voor:
Jari Hofsink (100 en 200 meter rug), Marit Boxum (100 rug), Annet van Stratum (200 vlinder) Milou ten Koppel (100 school), Demi Westendorp (100 rug) Raymond van Unen (100 school), Gert van ’t Oever (200 wissel) en de dames 4×100 meter wisselslag estafette.

Door heel veel zwemmers werden er verder p.r.’s verbeterd. Naomi Hofsink boekte in de damesestafette met 0.58.67 haar snelste splittijd ooit. De tijd waarmee Kylian Heederik zijn 200 meter schoolslag won, 2.38.12 is een van de snelste tijden bij de 13 jarigen in Nederland. Ook zijn winnende tijd op de 200 meter rugslag was een flinke p.r. verbetering, 2.22.27)
Ook de zilveren rugslagtijd ( 1.15.09) van Robert Dragt maakte indruk, een jongen die dit seizoen enorme progressie maakt.
Bij de oudere zwemmers mogen de tijden van Annet van Stratum op de 50 vrij (0.26.85) en Gert van ’t Oever op de 100 vrij (0.53.64) genoemd worden, prima prestaties.

Op de derde dag kon weer worden genoten van mooie races met goede tijden. Op de 200m wisselslag eindigden Robert Dragt en Kylian Heederik met een mooie verbetering van de tijd. Op de pittige 400m vrije slag zetten Maaike Doornwaard en Manon de Man hun tijd weer scherper op de klok. Monica Faber en Demi Westendorp snoepten een mooi aantal seconden van hun tijd af op de 100m rugslag. Bij de 50m vlinderslag behaalde Quinn Heederik een pr en Robert Dragt zwom zowaar drie seconden van zijn tijd af.
De grootste verassing van de dag was het NJJK limiet voor Demi op de 100m rugslag met een eindtijd van 1.18.38!
Op de vierde dag hadden de zwemmers nog genoeg energie over om weer mooie prestaties neer te zetten. Senna Geerdink trapte af in de eerste serie en zwom op de 100m vrije slag net boven haar tijd, ondanks dat ze al een tijdje geplaagd wordt door een blessure. Monica Faber en Manon de Man wisten op deze slag hun tijd weer net iets scherper te maken. Net als de derde dag was Demi Westendorp ook de grote verrassing van de slotdag. Haar tijd op de 200m rugslag werd met bijna zes seconden verbeterd en haar tijd op de 50m rugslag werd verbeterd met bijna drie seconden. Monica Faber en Milou ten Koppel wisten ook hun tijd op de 200m rugslag te verbeteren. De inspanningen van Manon de Man op de 100m vlinderslag werd beloond met een verbetering van bijna vier seconden. Zij zetten alle vier de dagen de trend voort: op al haar slagen zwom zij een pr.
Op de 50m schoolslag trokken Mike Muller en Ruth Vahl alles uit de kast. Mike eindigde op 36.52 en Ruth op 34.91. Jari Hofsink verbeterde zijn tijd op de 50m schoolslag van 32.02 naar een knappe 30.94.

Een deel van de zwemmers gaat zich de komende week voorbereiden voor het NK voor Jeugd en Junioren (NJJK) in Eindhoven van 26 tot en met 29 januari. In hetzelfde weekend worden de B-kampioenschappen in Zwolle gezwommen, ook hier komen Deltasteur zwemmers aan de start.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*