Deltasteur sluit seizoen af met Clubkampioenschappen

Zaterdag 25 juni was voor de meeste selectie-zwemmers het moment om het seizoen af te sluiten tijdens de Clubkampioenschappen Sprint. Ook dit jaar werd er weer hard gezwommen in het 50-meter bad van Kampen en werd er, na een succesvol seizoen, toch nog weer een aantal pr’s verbeterd. Jari Hofsink en Marit Boxum werden na de wedstrijd bekroond tot ‘algemene’ clubkampioenen 2016. De jongste zwemmers, zeven en acht jaar, gingen de onderlinge strijd aan op drie afstanden. Alle oudere zwemmers zwommen vier afstanden: 50m borstcrawl, 50m rugcrawl, 50m vlinderslag en 50m schoolslag.

Jari Hofsink en Marit Boxum, clubkampioenen bij Deltasteur.
Jari Hofsink en Marit Boxum, clubkampioenen bij Deltasteur.

Er werden veel pr’s gezwommen. Bij de jongste zwemmers was dat ook de verwachting vanwege weinig 50m bad wedstrijden voor deze leeftijdsgroepen in het seizoen. Echter pr’s werden vaak met vele seconden bijgesteld wat de tijden toch meer waarde gaf.
Bij de meisjes Minioren werden Anne van der Kamp, Marlouke Frijstein, Carmen van der Laan en Senna Geerdink in hun eigen jaargang Clubkampioen. Demi Westendorp werd verassend tweede achter Senna Geerdink en voor Monica Faber. Vooral de rugcrawl tijd van Demi baarde opzien: 39.36. Bij de jongens werden Jonah Huls, Arjan Boogaard, Bram Wammes en Yanieck Frijstein clubkampioen van Deltasteur. In de oudste categorie van de Minioren was de strijd veruit het meest hevig. Yanieck streed met Thijs ten Koppel en Robert Dragt een verbeten gevecht uit op alle vier de slagen. De drie heren bleven in het eindklassement binnen twee seconden van elkaar, waarbij Yanieck dus won voor Thijs en Robert.

Bij de oudere meisjes en dames werden Milou ten Koppel, Marit Boxum, Maaike Doornwaard en Annet van Stratum clubkampioen. Kylian Heederik, Raymond van Unen, Jordy Bisschop en Jari Hofsink namens de prijzen in ontvangst bij de jongens en heren. Over de breedte werd er weer een flink aantal pr’s bijgesteld.

Aan het einde van de wedstrijd met een deelnemersveld van 48 meisjes/dames en 36 jongens/heren werden alle gezwommen tijden opgeteld. De zwemmers met de snelste tijd mag zich de clubkampioen 2016 noemen. Dit jaar eindigde Marit Boxum op het hoogste podium bij de dames en Jari Hofsink was de snelste bij de heren.