zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportDeltasteur stelt tweede plaats in de competitie veilig.

Deltasteur stelt tweede plaats in de competitie veilig.

-

Nadat in de vorige wedstrijd, na het verlies tegen koploper Flevo, Deltasteur heren 1 definitief de kampioensaspiraties kon opbergen, stond er afgelopen weekend wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Kamper formatie. Bij winst tegen de Dinkel uit Denekamp en winst van kampioen Flevo tegen de nummer 3, de Hof, was de tweede plaats in veilige haven voor Deltasteur. Mogelijk geeft deze tweede plaats recht op het spelen van promotiewedstrijden. Nadat Flevo eerder op de avond zijn sportieve plicht had gedaan, stelde Deltasteur met een 12-5 overwinning de tweede plek overtuigend zeker.

Na anderhalve minuut in de eerste periode kwam Deltasteur voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. Erik van Dijk wist de keeper van de Dinkel te passeren en tekende voor de 1-0 voorsprong voor Deltasteur. Binnen tien seconden was de stand echter alweer in evenwicht. Een hard afstandschot van de Dinkel was keeper Michael Piest te machtig en zette de stand weer op 1-1. Lang kon de Dinkel ook niet nagenieten van deze treffer, omdat dertien seconden later Erwin Rotman wederom de Deltasteur op voorsprong zette. De 2-1 voorsprong van Deltasteur zou uiteindelijk tot het einde van de periode blijven staan.

De tweede periode begon in mineur voor het eerste team van Deltasteur. Naast dat er een groot aantal kansen om zeep werden geholpen, viel Dennis Bos uit met een knieblessure. Erwin Rotman wist deze negatieve spiraal te doorbreken door de 3-1 te scoren. De rest van de periode zou zich blijven kenmerken door het missen van kansen van Deltasteur. De Dinkel stelde hier niet veel tegenover, er werd vooral veel van afstand geschoten. Deze schoten werden echter gestopt door Michael Piest of ze verdwenen over of naast het doel. Halverwege de wedstrijd stond de stand van 3-1 nog steeds op het scorebord.

Nadat beide ploegen van kant waren gewisseld kon de derde periode beginnen. Voor de kamper formatie was het vooral zaak om de vele kansen die werden gecreëerd af te maken, dit bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. Via wederom Erwin Rotman en twee treffers van Erik van Dijk (waarvan één uit een strafworp) liep de Deltasteur verder uit naar een 6-1 voorsprong. Ondanks dat het verschil veel groter had moeten zijn, leek de Deltasteur door deze reeks doelpunten wel de wedstrijd te hebben geslist.

In de laatste periode wisten beide ploegen beter met de kansen om te gaan. Via Erwin Rotman, Thijs Fikkert en Chris Bos (Manmeer) liep Deltasteur uit naar een 9-1 voorsprong. Hierna zouden beide teams doorgaan met over en weer doelpunten maken. Chris Bos (2x) en Erik van Dijk wisten namens Deltasteur doel te treffen. De Dinkel wist vier maal te scoren. Dit zorgde ervoor dat de eindstand werd bepaald op 12-5 in het voordeel van de Kampenaren.

Nu de tweede plaats zeker is, heeft de laatste reguliere wedstrijd van dit waterpoloseizoen enkel nog invloed op het doelsaldo. Tegenstander in deze wedstrijd is de Berkelduikers uit Lochem. In de thuiswedstrijd boekte de Deltasteur een 14-7 overwinning. Desondanks zal de Deltasteur vol voor de winst willen gaan, om ze het seizoen met een mooie overwinning af te kunnen sluiten.

Periodestanden: 2-1, 1-0, 3-0, 6-4

Doelpuntenmakers: Erwin Rotman (4x), Erik van Dijk (4x), Chris Bos (3x) en Thijs Fikkert (1x)

Manmeer: 1 uit 1

Manminder: 1 uit 1

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen