Deltasteur waterpolo start met prima overwinning.

De waterpoloërs van Deltasteur speelden zaterdag hun eerste competitiewedstrijd thuis in het Kamper zwembad de Steur. Voor de laatste maal start het seizoen in de “oude Steur”. Over enkele maanden zullen de poloërs moeten gaan wennen aan de “nieuwe Steur”.

Deltasteur VKC

In Kampen zal dit seizoen de lat een stukje hoger liggen dan vorig jaar. In het eerste jaar in de derde bondsklasse was de doelstelling klassenbehoud. Met een negende plaats werd er aan die doelstelling voldaan. Dit seizoen wordt er gemikt op een plekje in de top 5. Onder de nieuwe trainer, tevens oude bekende, André Senz worden er nieuwe spelsystemen uitgeprobeerd. In de bekerwedstrijd tegen Heerenveen was dat al enkele malen zichtbaar. Nu moest men het gaan laten zien in de wedstrijd tegen VKC’03 uit Tubbergen. Deze tegenstanders eindigden vorig seizoen boven Deltasteur, dus een goede test om te zien waar de ploeg nu toe in staat is.

Het ruim opgekomen publiek kreeg direct een fel startend Deltasteur te zien. Chris Bos opende in de eerste periode de score, VKC kwam nog even langszij, maar dankzij Dico Eenkhoorn en Erwin Rotman stond er na de eerste periode een 3-1 voorsprong op het bord. In de tweede periode was er eerst nog een Tubbergs doelpunt, Eric van Dijk vergrootte de marge door een strafworp in te schieten, en het was de sterk spelende Erwin Rotman die na twee periodes de stand op 5-2 bracht.

 

In de derde periode ging Deltasteur helemaal los. Erwin Rotman was op de midvoorplaats nauwelijks af te stoppen en scoorde tweemaal. Dico Eenkhoorn en Chris Bos (2x) wisten het doel ook te vinden. VKC werd in deze periode compleet weggespeeld en wist tegen al dit Kamper geweld slechts eenmaal het net te vinden. Met 10-3, en nog een periode te gaan was de wedstrijd gespeeld. In de vierde periode moest Deltasteur eerst een treffer incasseren, maar vervolgens voerden Erik van Dijk,Chris Bos en Dico Eenkhoorn de score nog verder op.  VKC scoorde nog via een door Peter van Gelder veroorzaakte strafworp, en kort voor tijd was er nog een Tubbergse treffer die de eindstand op 13-6 bracht.

Deltasteur VKC

Al met al een mooie overwinning en prima seizoenstart voor Deltasteur. Trainer André Senz was dan ook bijzonder goed te spreken. “De dingen waarop wij trainen, zie je er nu al uitkomen, het team pakt het goed op, de mannen zijn goed bezig”.

Hoe groot de progressie is moet komende zaterdag blijken, dan reist Deltasteur naar Sneek voor de wedstrijd tegen Neptunia ’24. Een ploeg waarvan vorig seizoen tweemaal werd verloren.

Foto’s: Joop van Dijk


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673