Deltasteur waterpoloërs snel uit de beker.

De waterpoloërs van Deltasteur werden in de eerste ronde van de waterpolobeker, de “Man Meer cup” direct gekoppeld aan een hele sterke tegenstanders. De ploeg van HZ & PC Avena, uit Heerenveen kwam op bezoek in Kampen.

waterpolo_header

De Friese ploeg komt uit in de 1e klasse van de Bondscompetitie, het op een na hoogste niveau. Dan heb je normaal gesproken als 3e klasser niets in te brengen en dat bleek ook al snel. In de eerste periode speelden de bezoekers een zoneverdediging waar Deltasteur geen vat op kreeg, vervolgens liepen de bezoekers  door snelle counters uit naar 0-4. De tweede periode kende een soortgelijk verloop. Na  nog eens vier Friese doelpunten wist Chris Bos het eerste Deltasteur doelpunt te noteren. Met nog een Heerenveens doelpunt was de stand halverwege 1-9.

In het vervolg van de wedstrijd probeerde de bezoekers wat andere spelsystemen en kwam Deltasteur geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Na de 1-10 scoorde Jeffrey Metselaar de tweede Kamper treffer. Na nog eens twee tegendoelpunten scoorde Chris Bos de derde Kamper treffer, na drie periodes de stand van 3-12 op het scorebord.

In de laatste periode was het Kamper publiek nog wel beducht voor een nog grotere afstraffing, maar dat viel mee. Tegen vier Friese treffers wist Deltasteur nog driemaal het net te vinden, allen gescoord door Erik van Dijk. Met een 6-16 nederlaag kwam er zo een snel einde aan het bekeravontuur van Deltasteur.

“Bij voorbaat weet je dat je een dergelijke wedstrijd, tegen zo’n tegenstander niet gaat winnen” aldus Deltasteur trainer Andre Senz. “Maar ik heb toch mooie dingen gezien waar we weer mee verder kunnen, we zijn slechts een paar weken met elkaar bezig en dan probeer je aan het spel wat toe te voegen, en dat kwam er toch al een enkele maal uit”.

Ondanks de nederlaag was de wedstrijd een mooie voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd. Deltasteur ontvangt in het Kamper zwembad  dan VKC ’03 uit Ootmarsum. De wedstrijd vangt aan om 18.30 uur.

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673