HomeRegiosportDepol Set Up H1 verzaakt te winnen in Meppel

Depol Set Up H1 verzaakt te winnen in Meppel

-

!cid_image001_jpg@01CF0BDD

Meppel – Zaterdag 29 maart ’14 stond er in Meppel de ontmoeting tussen de nummer 11 (FIZZ MAZ) en de nummer 8 (Depol Set Up) op het programma.

Waar Set Up haar laatste wedstrijd in Bedum een flink pak slaag had gekregen van de koploper, was deze wedstrijd er een met kansen. Hoewel FIZZ MAZZ alles uit de kast probeert te trekken om directe degradatie te handhaven en ofschoon spelen in Meppel vaak lastig blijkt, was er voor Set Up geen reden om bang te zijn voor deze tegenstander. Set Up heeft in de tweede helft van de competitie een goede reeks neergezet en heeft meermalen laten zien zich ook met hoger geklasseerde teams te kunnen meten. Set Up staat boven de degradatiestreep, maar zou theoretisch gezien zelf nog direct kunnen degraderen. Theoretisch, want die kans is miniem. Om alles in eigen hand te houden en dus niet afhankelijk van andere teams te zijn, heeft Set Up nog enkele puntjes nodig uit de resterende vier wedstrijden.

Dat Set Up voor de volle winst wilde gaan en zo FIZZ MAZZ nog verder in de problemen wilde krijgen, was zaterdag aan werkelijk niets te zien. Futloos en slap begon Set Up aan haar wedstrijd en keek daarom snel tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Kansloos verloor Set Up deze set met 25-15.

Set 2 was, qua volleybal, niet eens zoveel beter dan de eerste, maar de rust leek wat terug te komen bij de IJsselmuidenaren. Gemakkelijk konden zij de Meppelers bijblijven en boven de twintig werd het verschil gemaakt. Eenvoudig trok Set Up deze set met 21-25 naar zich toe.

In de derde set kon Set Up de ietwat stijgende lijn doortrekken, maar verzaakte wederom. Na een gelijk opgaande start wist Meppel boven de 10 het gat te slaan. Set Up liet de set in eerste instantie niet voor wat het was en kwam terug tot 20-18. Echter zorgden 5 rechtstreekse fouten aan de kant van de gasten voor de beslissing in deze set, waardoor FIZZ MAZZ met 25-18 op een 2-1 voorsprong in de wedstrijd kwam.

Set Up was zeker niet van plan om met een verlies terug te gaan naar IJsselmuiden en zette een tandje bij in de vierde set. Hoewel beide ploegen weer gelijk opgingen, wisten de bezoekers evenals in set 2 halverwege de set een gaatje te slaan. Die voorsprong werd uitgebouwd en Set Up trok de stand in de wedstrijd gelijk (18-25).

In de beslissende vijfde set wist Set Up de stijgende lijn door te trekken en kon zo met een stand van 4-8 van veld wisselen. Van 5-11 stoomden de IJsselmuidenaren door naar 14-11. Nonchalance sloop in de ploeg, domme fouten werden gemaakt en Set Up verzaakte compleet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In plaats van de matchbal af te maken, kwam FIZZ MAZ terug in de wedstrijd en ging met 18-16 over de bezoekers heen. Dit betekende een teleurstellend 3-2 verlies tegen degradatiekandidaat FIZZ MAZZ.