zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportDépol-Set Up pakt alle punten in Zwolle

Dépol-Set Up pakt alle punten in Zwolle

-

Zwolle 1 februari – De volleyballers van Dépol-Set Up hebben afgelopen zaterdag opnieuw een wedstrijd met 4-0 gewonnen. In Zwolle was ditmaal het hoger geklasseerde VC Zwolle 2 kansloos. Ander heugelijk feit was dat Timo Jager voor het eerst dit seizoen weer de coaching op hem kon nemen.

Dépol-Set Up begon de wedstrijd in Zwolle gelijk met druk zetten op de tegenstander. Dit ontregelde het spel van Zwolle, zodat er een vroege voorsprong genomen kon worden. Door zelf de kansen af te maken en meer goede serves werd dit verschil in de loop van de set alleen maar groter tot 23-18. Op deze stand haperde de motor even. Door een goede serveserie van Zwolse kant werd het toch nog weer spannend, maar de ploeg kon geen setpoints afdwingen. Uiteindelijk trok Dépol-Set Up aan het langste eind 27-29.

De tweede set ging Dépol-Set Up weer door waar het de eerste set mee begon. Een goede pass afleveren en de kansen afmaken. Ook de service was weer op orde. Zwolle kwam, na de tik in de eerste set, deze set niet meer onder de druk uit en maakte daardoor ook erg veel fouten. De set werd gemakkelijk gewonnen door de IJsselmuidenaren: 12-25.

De derde set was eigenlijk een kopie van de tweede set. Een goed spelend IJsselmuiden en een slecht spelend Zwolle zorgden ervoor dat het eigenlijk geen moment spannend werd. Met een killblok, niet de eerste die set, werd de set binnen gehaald: 16-25.

De laatste set werd er onbewust wat gas teruggenomen. De hele set ging het gelijk op en Zwolle kon zowaar een kleine voorsprong in de set pakken, door zelf minder fouten te maken en dit aan Dépol-Set Up over te laten. Dit werd echter al snel weer rechtgetrokken, maar uitlopen kon men niet. Op 23-23 kon via een goede 2de bal van spelverdeler Rick Vahl het eerste setpunt worden behaald voor Dépol-Set Up. Deze was mede door een goede service van invaller Matthias Sukaldi, direct raak: 23-25 en 0-4 voor Dépol-Set Up.

Door deze uitslag klimt de ploeg uit IJsselmuiden verder op de ranglijst en komt het boven VC Zwolle op de 7de plek.