zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportDépol-Set Up sluit debuutjaar in 2e divisie positief af.

Dépol-Set Up sluit debuutjaar in 2e divisie positief af.

-

volleyballGroningen. Vrijuit voluit. Met dit motto stonden de heren van Dépol-Set Up in het veld in hun laatste competitiewedstrijd afgelopen zaterdag in Groningen. Vrijuit omdat de ploeg handhaving in de 2e divisie inmiddels veilig had gesteld. Voluit vooral om het seizoen positief af te sluiten.

Tegenstander Oranje Nassau, de nummer 2 van de competitie, zag vorige week de titel definitief aan hun neus voorbij gaan. De Groningers mogen zich via promotiewedstrijden proberen te plaatsen voor de 1e divisie. Oranje Nassau opende scherp. In dat geweld had Dépol-Set Up moeite om aan te haken. De ploeg had moeite om passend overeind te blijven, legde zelf te weinig servicedruk en mistte aan het net agressie. Via 25-18 ging de eerste set duidelijk naar Oranje Nassau.

In de 2e set trok Oranje Nassau zijn spel door. Dépol-Set Up kon nu echter beter aanhaken en nam zelfs brutaal een voorsprong. Serverend werd er goed druk gezet. Blokkerend speelde de ploeg sterk en ook aanvallend groeide de ploeg. Oranje Nassau moest bijschakelen om Set Up niet uit het oog te verliezen. Het leidde tot een mooie strijd waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden. Dat Oranje Nassau via 30-28 de set pakte lag vooral aan een drietal directe aanvalsfouten die Set Up in de slotfase maakte. Set Up had echter geproefd aan dat wat nodig was om nog iets af te dwingen. En jaagde in set 3 en 4 op setwinst. Dit lukte beide keren. Via 22-25 en 21-25 trok Set Up de stand in de wedstrijd gelijk. Verdiend. Want Set Up speelde gedreven. Vocht voor iedere bal. Kortom vrijuit voluit.

In set 5 lagen er kansen op meer. Oranje Nassau was echter niet van plan de winst aan Set Up te laten en ging ook voluit. Het kwam op kleine details aan. En die details vielen uit in het voordeel van Oranje Nassau 15-12 en 3-2 winst.
Ondanks de kleine nederlaag tevredenheid bij Dépol-Set Up. Een mooi en positief punt achter een goed maar bewogen debuutjaar in de 2e divisie. Bewogen omdat trainer/coach Timo Jager voor onbepaalde tijd moest afhaken wegens ziekte. Met Ron Kranenburg als interim trainer/coach is er hard en goed gewerkt. Enkele spelersmutaties gedurende het seizoen maakte het wat onrustig. Maar heeft ook de kracht van Set Up getoond. Met de uiteindelijke 8e plaats in de 2e divisie mag de ploeg zeer tevreden zijn.