Derby Go Ahead Kampen – KHC eindigd in gelijkspel (2-2)

go-aheadDe Kamper derby tussen Go-Ahead Kampen en KHC is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. De rood-gelen waren in de 1e helft verreweg de bovenliggende partij en na de pauze waren de rollen omgedraaid.

Go-Ahead nam in de beginfase van de wedstrijd het initiatief. De 1e mogelijkheid was in de 14e minuut. Samir Merraki probeerde het van afstand en doelman Kevin Dijkstra had veel moeite met deze inzet. Na 26 minuten kwam KHC onverwachts op voorsprong. Een prachtige voorzet van Leroy Knol belandde op het hoofd van Erik Post en de bal verdween op fraaie wijze in het doel, 0-1. Lang kon KHC niet genieten van de voorsprong, want 1 minuut later was het alweer gelijk. Madih Doufikar gaf vanaf de linkerkant een voorzet op maat en Jurrian Zandbergen kopte raak, 1-1.

De rood-gelen zaten prima in de wedstrijd en het was niet verwonderlijk dat het in de 33e minuut weer raak was voor Go-Ahead. Jeroen van den Bosch kwam uitstekend door en zijn voorzet/schot werd binnengetikt door Nick Bakker, 2-1. Go-Ahead probeerde voor rust door te drukken. Samir was dicht bij de 3-1, maar Dijkstra hield zijn ploeg in de wedstrijd. In de 43e minuut moest Nick Bakker met een blessure het veld verlaten en Rienk van de Wetering was zijn vervanger. Rust 2-1.

Na de pauze kwam KHC sterk uit de kleedkamer. Men speelde met meer lef. In de 59e minuut kwam KHC op gelijke hoogte. Wederom was het Post die uit de draai knap raak schoot, 2-2. Hierna ging de storm op het doel van Tim Noordman wat liggen en het spel golfde op en neer. In de 77e minuut een prima mogelijkheid voor Go-Ahead. Jurrian kopte de bal goed terug, maar Kevin Smit schoot in kansrijke positie over. In de blessuretijd waren de gasten nog dicht bij de overwinning. Invaller Kevin Isidora probeerde het vanuit een moeilijke, maar Tim wist op fraaie wijze redding te brengen. Het bleef bij 2-2 en hierdoor blijft het gat tussen KHC en Go-Ahead 5 punten in het voordeel van de blauw-witten !!

Doelpunten:

26e min 0-1 Erik Post
27e min 1-1 Jurrian Zandbergen
33e min 2-1 Nick Bakker
59e min 2-2 Erik Post

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*