DETO – Go Ahead Kampen 1-1

go-aheadDoor: Robert Hamer

De rood-gelen uit Kampen hebben zaterdagmiddag in Vriezenveen een verdienstelijk en terecht gelijkspel behaald tegen titelkandidaat DETO Twenterand. De 1-1 uitslag was een juiste afspiegeling van de wedstrijd !!

Jan Korte startte met de volgende 11 spelers:

Tim Noordman
Rienk van de Wetering / André Timmerman / Laurens van Keulen / Nick Hendriks
Arjan Wiegers / Kevin Smit / Murat Acikgoz / Nick Bakker
Jurrian Zandbergen / Madih Doufikar

81e min Luuc Knul voor Arjan Wiegers
81e min Matthijs van de Geest voor Rienk van de Wetering

In de beginfase van de 1e helft was het aftasten van beide kanten. De 1e goede mogelijkheid van de wedstrijd was na 8 minuten spelen voor Go-Ahead. Na een foute aanname van de verder uitstekend spelende Sergio Babb kon Madih Doufikar in vrijstaande positie scoren, maar hij kwam niet goed uit met zijn passen en kon hierdoor niet schieten. Kort hierna werden de rood-gelen weer gevaarlijk. Een kopbal van Nick Bakker kwam vol tegen de hand aan van een verdediger, maar arbiter Keijl uit Heerde kende geen strafschop toe.

In de 24e minuut een prima kans voor Jurrian Zandbergen. Na een voorzet op maat van Arjan Wiegers kopte onze aanvoerder de bal maar net over de goal. DETO Twenterand had in het 1e half uur iets meer balbezit, maar men creëerde pas na 33 minuten haar 1e kans van de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts en Qays Shayesteh kwam net een voetlengte te kort om binnen te schieten. Twee minuten later wederom een goede kans voor de ploeg van onze oud trainer Marcel van der Steege. John Fraterman verscheen alleen voor Tim Noordman, maar zijn inzet ging rakelings langs de voor DETO verkeerde kant van de paal. Voor de pauze nog één kans voor Go-Ahead. Na een uitstekende voorzet van Kevin Smit kopte Jurrian naast. Rust 0-0.

In de 2e helft gebeurde er aanvankelijk heel weinig. DETO probeerde het spel te maken, maar telkens was de eindpass niet goed. Het duurde dan ook tot de 74e minuut voordat er een kans viel te noteren. Het was ook direct raak. Spits Stef van der Velden (die na de zomer vertrekt naar SC Genemuiden) raakte de lat, maar in de rebound kon Lesley Nahrwold wel binnen schieten, 1-0. Arjan Wiegers was heel dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot in kansrijke positie voor langs. Jan Korte bracht in de 81e minuut 2 wissels binnen de lijnen. Luuc Knul en Matthijs van de Geest kwamen in het veld voor Arjan Wiegers en Rienk van de Wetering.

Met een aanvallend ingesteld spelconcept probeerde Go-Ahead om de gelijkmaker te forceren. En na 87 minuten spelen werd het beloond. Nick Bakker kreeg de bal voor zijn voeten, dacht niet na en schoot de bal uitstekend binnen, 1-1. Grote vreugde bij alle spelers en de in grote getale meegereisde supporters. DETO kon zich in de strijdt om de titel geen puntverlies permiteren en men ging op zoek naar de bevrijdende voorsprong. Van der Velden was heel dicht bij, maar hij schoot de bal net voorlangs. Doordat de thuisploeg vabank ging spelen ontstond er meer ruimte voor de rood-gelen. Madih Doufikar was ver in de blessuretijd nog heel dicht bij de 1-2. Hij sneed naar binnen en zijn schot ging maar net naast. Na 95 minuten spelen vond arbiter Keijl het mooi geweest. Zo eindigde dit duel in een 1-1 gelijkspel en na afloop waren beide partijen van mening dat dit een terechte uitslag was !!

Volgende week zaterdag staat de enige echte stadsderby tegen stadsgenoot DOS Kampen op het programma. 25 april 2015 kan wel eens de boeken in gaan als een legendarische dag. Bij winst zijn we veilig en degradeert DOS Kampen. Go-Ahead Kampen kan de grote rivaal dus hoogstpersoonlijk naar de 2e klasse schieten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*