donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKerk en geloofDeze Kamper ‘netflix serie’ kreeg vijf sterren

Deze Kamper ‘netflix serie’ kreeg vijf sterren

-


Er ontstonden vriendschappen die voorheen niet bestonden. Er waren diepgaande gesprekken, er was ruimte voor fun, humor en gezelligheid en de avonden werden standaard afgesloten met hapjes en drankjes. ‘Het was als een goede Netflix-serie’, aldus één van de deelnemers, ‘de eerste avond moest je even doorheen maar daarna wilde je als de avond afgelopen was, direct een nieuwe starten’. De Alpha cursus nieuwe stijl, was een groot succes.

Het grootste compliment dat de begeleiders ontvingen: ieder kreeg de ruimte om zijn eigen mening en ideeën te ventileren, en de sfeer was top! Het voorgaande is voor de zes begeleiders dan ook reden genoeg om ook in 2022 weer de Alpha cursus te verzorgen!

Voor wie is de Alpha cursus bedoeld? Voor iedereen die er nieuwsgierig naar is of God wel of niet bestaat. De begeleiders: Esther, Corianne, Marien, Jan Kees, Johan en Marcel over de Alpha cursus nieuwe stijl:

“We willen een laagdrempelige ontspannen setting waar mensen zich thuis voelen. Mensen die misschien wel helemaal niet- of ‘half’ geloven; Sceptici, twijfelaars of mensen die op zoek zijn naar vernieuwing. We deinzen er niet voor terug en willen juist met hen het gesprek aan gaan”. Om ze te overtuigen van ons gelijk? Zeker niet! Als je stelling is dat God niet bestaat ben je meer dan welkom!”

Deze gewaagde stelling past namelijk prima bij Alpha. De grondlegger van de Alpha cursus, Charles Marnham, wilde ooit bewijzen dat God niet bestaat. Voor hem bleek met alle bewijzen juist het tegendeel waar te zijn en daarom is hij van start gegaan met de cursus. Het primaire doel van de cursus is niet om “mensen te bekeren”, maar om de kennis van de cursusleden uit te breiden. De cursus richt zich dan ook uitdrukkelijk zowel op gelovigen als op niet-christenen.

De eerste avond is een vrijblijvende kennismaking met een Alpha cursus om sfeer te proeven en te ervaren of het ook wat voor je is.

Namens het Alpha-team ben je maandag 12 september vanaf 19.00 uur van harte welkom in ‘de Zijstroom’ (Bouwkamp 4). Er wordt eerst met elkaar gegeten, hierna een korte inleiding van Jan Kees en daarna willen we onder het genot van een drankje verder praten met elkaar.

Ingezonden bericht (red.)

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen