Dichter Vincent Corjanus komt met vierde dichtbundel

Vincent 1
Nog geen jaar na ‘Sporen van de zon’ verschijnt op 18 juni ‘Dromers en dwazen’, een nieuw poëtisch document. Corjanus maakte dit bekend op zijn verjaardag, 17 april 2016, hij werd die dag 21. In ‘Dromers en dwazen’ rekent de dichter voorgoed af met zijn jeugd, hij slaat een nieuwe weg in.

De jaren die achter hem liggen zijn jaren waarin de liefde zich aan hem openbaart in al haar facetten. De wereld wordt geteisterd, bebloed door aanslagen, Vincent baant zich een weg door dit alles. Zijn kijk op deze schrikbarende gebeurtenissen en zijn eerste schreden op het pad der liefde uiten zich wederom in prachtige, gevoelige teksten, zoals we die kennen van zijn vorige werken ‘Woorden wonen in huizen’, ‘De zichtbare ziel’ en ‘Sporen van de zon’.

De dichter verlaat de jeugd en zet zijn stappen verder het leven in. Hij heeft dromen en ambities. Terwijl hij deze probeert te verwezenlijken blijven pen en zwarte boekje binnen handbereik om alles voor altijd vast te kunnen leggen. Dromers en dwazen, opnieuw een prachtdocument, krachtiger en dieper dan voorheen.

‘’Ik heb nog nooit zoveel inspiratie gehad als de afgelopen tijd. Het moest er gewoon uit, het papier op. Zou ik het weer laten uitgeven? Ja, ik ga het gewoon doen. Deze bundel is iets anders, heftiger, misschien ook wel een stuk persoonlijker. Deze bundel bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte dromers, bestaat veelal uit liefdesgedichten, een positief geluid. Dwazen is het tegenovergestelde, het gaat over afscheid, aanslagen en maatschappelijke thema`s. Ik kijk er naar uit om op 18 juni 2016 het boek te presenteren op het Full Color Festival!’’

Dromers en dwazen verschijnt op 18 juni 2016. Het boek wordt gepresenteerd op het Full Color Festival in Kampen. Het boek is online alvast te bestellen via www.vincentcorjanus.nl