donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurDocentenconcert Quintus in Stedelijk Museum en Stadsgehoorzaal Kampen

Docentenconcert Quintus in Stedelijk Museum en Stadsgehoorzaal Kampen

-

DjembeTijdens het Cultureel Voorjaar Festival Kampen geven de muziekdocenten  van Quintus twee bijzondere concerten op zondag 23 februari.

In het Stedelijk Museum Kampen spelen docenten van 14.30 tot 15.30 in afwisselende en verrassende samenstellingen een klassiek programma. Je kunt luisteren naar werken van onder meer Granados, Cassado, Oscar da Silva en De Falla, uitgevoerd  in zang en piano, gitaar, viool en dwarsfluit. Kenmerkend voor de muziek is de meeslependheid en zuidelijke ritmes en klanken.
In de Stadsgehoorzaal Kampen begint het programma om 16.00 uur en ligt het accent meer op wereldmuziek, met fado’s en tango’s. Te horen zijn werken van Piazolla en Adriana Calcanhotto in combinatie met piano, zang, bas en gitaar. Verder danst een dansdocente van Quintus een Sevillianas begeleid door de gitaar. De aanstekelijke maat van de muziek en het temperament van Andalusië maken de dans van Sevillianas onweerstaanbaar. Tot slot brengt het docentencombo nummers gelieerd aan de Spaans-Portugese sfeer ten gehore. Na afloop van de voorstelling in de  Stadsgehoorzaal kun je nagenieten van tapas! Toegang € 5,- voor volwassenen. Kinderen gratis. Reserveringen via: www.stadsgehoorzaalkampen.nl / of tel 038-3317373.

Lezing Historische Vereniging ‘Jan van Arkel’ bij Quintus

Op dinsdag 25 februari geeft de Historische Vereniging voor de IJsseldelta ‘Jan van Arkel’ de lezing ‘Lissabon revisited’ bij Quintus. De lezing is onderdeel van het Cultureel Voorjaar Festival Kampen en wordt gegeven door drs Jaap van Gelderen, oud-docent kerkgeschiedenis te Kampen. De indrukwekkende bronnenpublicatie van mr. J. Nanninga Uiterdijk uit 1904, een Kamper Handelshuis te Lissabon,  wordt voor het voetlicht gebracht. De studie is gebaseerd op de stukken van enkele processen tussen 1585 en 1593 in Kampen tussen vroegere leden van een maatschap van een handelshuis in Lissabon. Hierdoor weten we meer over de (handels)relaties van onder meer  Kampen. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.  Meer info : www.hvjanvanarkel.nl.

Kunstkriebels? Kijk voor nieuwe creatieve cursussen bij Quintus!

Vanaf maart starten bij Quintus weer een aantal kunstzinnige cursussen voor jongeren en volwassenen. Een greep uit het nieuwe aanbod.

Woensdag 5 maart – Muziek op schoot voor kinderen van 4-18 maanden. In 5 lessen leven kinderen zich muzikaal uit met speelgoed en muziek.
Woensdag 5 maart-  Kleuteravontuur met muziekinstrumenten, waarin kleuters in 6 lessen snuffelen aan verschillende  instrumenten.
Maandag 10 maart – Djembé voor volwassenen en djembé kinderen. Onder leiding van een enthousiaste docent  leer je op authentieke Afrikaanse trommels onder meer hoe je met je handen verschillende klankkleuren kunt maken.
Dinsdag 4 maart – vrij boetseren en beeldhouwen 2. In deze vervolgcursus leer je wat je ziet om te zetten naar ruimtelijk beeld.
Op de website www.quintuskampen.nl lees je meer over de inhoud, lestijden en prijzen van de cursussen. Heb je interesse in een cursus die al is gestart? Informeer dan even naar de mogelijkheden om in te stromen, tel. 038 33 71 200038 33 71 200 of stuur een mail naar info@quintuskampen.nl.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen