donderdag, september 19, 2024

HomeRegiosportDoelpuntrijk gelijkspel voor Go-Ahead Kampen tegen Marum

Doelpuntrijk gelijkspel voor Go-Ahead Kampen tegen Marum

-

Afgelopen zaterdag speelde Go-Ahead Kampen (GAK) een spectaculaire wedstrijd tegen Marum, die eindigde in een 4-4 gelijkspel. Zoals al vaker dit seizoen, was het wederom een doelpuntrijke wedstrijd voor de rood-gelen.

Slappe start van GAK

GAK begon zeer slap aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten miste Marum al twee grote kansen, maar in de 6e minuut was het wel raak. Delano Dussel tikte een voorzet van Tom Boezerooy binnen, waardoor Marum op een 1-0 voorsprong kwam. Hoewel GAK zich herpakte in de loop van de eerste helft en ook een aantal kansen creëerde, bleef de ruststand 1-0.

Goede omzetting in de tweede helft

Na de pauze bracht GAK Arjan Wiegers in het veld en schoof Jarni Koorman door naar het middenveld. Deze omzetting had een positief effect, want aanvallend gezien werd er in de tweede helft veel meer gecreëerd. In de 51e minuut maakte Wilbert Wessels de 1-1 na een prachtige steekpass van Jarni Koorman. Wilbert schoot de bal beheerst langs de doelman.

Golf van doelpunten

Tom Boezerooy van Marum bracht zijn ploeg in de 59e minuut weer op voorsprong met een snoeihard schot in de bovenhoek, 2-1. Vier minuten later, in de 63e minuut, scoorde Wilbert Wessels opnieuw door de doelman te omspelen, waardoor het weer gelijk stond, 2-2. Marum sloeg echter direct terug. Binnen een minuut scoorde Rogier van der Ploeg de 3-2, en in de 68e minuut viel een schot van Delano Dussel vanaf 20 meter binnen, wat de stand op 4-2 bracht. De verdediging van GAK zag er meerdere keren niet goed uit, en er was geen sprake van een goede organisatie.

GAK vecht zich terug

In de 75e minuut bracht Wilbert Wessels de spanning weer terug in de wedstrijd met zijn derde doelpunt, na een uitstekende actie van Arjan Wiegers. Slechts twee minuten later maakte Wilbert zijn vierde doelpunt na een mooie steekpass van Jarni Koorman, waardoor de stand weer gelijk was, 4-4. Wilbert had zelfs de kans om GAK op voorsprong te brengen in de 80e minuut, maar zijn inzet ging naast.

Spannende slotfase

In de slotfase kreeg Marum nog twee grote kansen om de overwinning binnen te halen, maar er werd niet meer gescoord. Het duel eindigde in een 4-4 gelijkspel, waar beide ploegen uiteindelijk mee konden leven.

Vooruitblik

Aankomende zaterdag ontvangt GAK Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden. De ploeg van hoofdtrainer Martijn Barto beleeft een prima seizoen en staat op de 6e plaats met 32 punten uit 21 wedstrijden. Afgelopen zaterdag speelde Blauw Wit ’34 met 3-3 gelijk tegen Drachtster Boys, met doelpunten van Ennio van Asselt, Floris Boonstra, en een blessuretijd-gelijkmaker van Dion Rooze. Blauw Wit ’34 behaalde onlangs de finale van de beker in Noord, maar verloor daarin met 0-4 van Olde Veste ’54.

Man van de wedstrijd

Wilbert Wessels was met zijn vier doelpunten de uitblinker van de avond en is nu met 20 doelpunten topscorer van de 1e klasse I.