De doorzetters van de 15 kilometer

Gisteravond ging in Kampen de avondvierdaagse weer van start. De vierdaagse is in Kampen een mega evenement met deelname van duizenden wandelaars die de afstand van vijf of tien kilometer afleggen.

Voor wie deze afstanden niet uitdagend genoeg zijn, is er elk jaar ook nog de mogelijkheid om de vijftien kilometer te lopen. Het comité dat de avondvierdaagse organiseert, zet daarvoor elk jaar prachtige wandelroutes door het buitengebied van Kampen uit. Elk jaar is er een klein, select groepje wandelaars dat van deze mogelijkheid gebruik maakt.

avondvierdaagse 15 km j

 

avondvierdaagse 15 km d

En zo gingen ze ook gisteravond weer van start, de 33 deelnemers aan de vijftien kilometer. Daar waar de vijf- en tien kilometer lopers door een haag van publiek, familie en vrienden, hun route afleggen lopen de wandelaars van de vijftien kilometer hun route in volstrekte eenzaamheid. De eerste dag ging de route over het prachtige Kampereiland. Daar kwamen ze langs, in kleine groepjes, tweetallen, een enkele wandelaar die er voor koos om helemaal alleen de route te volbrengen. Ze genoten van het mooie weer, de vergezichten van het Kampereiland, en bij de terugtocht over de Pijperstaart, van het mooie uitzicht op de stad Kampen.

DSC00042

avondvierdaagse 15 km i

Vorig jaar liep ik nog met ze mee, die vijftien kilometer wandelaars. Een onwillige knie houdt mij ditmaal thuis. Toch pakte ik de fiets, om ze eventjes aan te moedigen. Zo kon ik toch nog een beetje de sfeer proeven van die prachtige rust van de vijftien kilometer wandeling. Op de fiets ditmaal, …het is niet anders. Een mooie gelegenheid om een paar plaatjes van het Kampereiland, en van die dappere lopers te maken. Wandelaars van wie er niet een bij de blarenpost te vinden was na afloop.

avondvierdaagse EHBO

Vanavond gaan ze weer op pad, die 33 lopers, richting Eilandbrug, via de Melmerweg naar de Zwartendijk, wellicht ga pak ik weer de fiets en moedig ze nog even aan. En dat zou u ook eens moeten doen. Want de omgeving van Kampen is prachtig om te wandelen, vijftien kilometer door ons buitengebied op een mooie zomeravond, dat is puur genieten.

foto’s :Joop van Dijk

avondvierdaagse 15 km h    avondvierdaagse 15 km avondvierdaagse 15 km g avondvierdaagse 15 km f avondvierdaagse 15 km e  avondvierdaagse 15 km c

avondvierdaagse 15 km b

avondvierdaagse 15 km a

En dan nog wat foto’s van de dinsdagavond

 

avondvierdaagse avondvierdaagse DSC00082 avondvierdaagse avondvierdaagse avondvierdaagse avondvierdaagse

Wilt u foto´s van de avondvierdaagse downloaden, klik dan HIER