DOS Kampen wint met duidelijke cijfers in Oldenzaal

Zonder zelf groots en overtuigend te spelen wist DOS Kampen eenvoudig te winnen van Quick’20. Na een ruststand van 0-2 werd het uiteindelijk 2-5.

DOS werd daarbij al in de beginfase geholpen door de tegenstander. Een voorzet van Patrick Bastiaan werd door de directe opponent van Tom Diender boven in de kruising gekopt. Daarna gingen de poelänten op zoek naar de 0-2 en kreeg het ook enkele kansjes, maar in de afwerking was men niet scherp genoeg. Ook Quick’20 mocht af en toe ruiken aan een doelpunt, maar echt gevaarlijk werden de zwart-witten niet. Tim Kempers was met een fraaie lob nog het dichtst bij een treffer.Na bijna een half uur profiteerde Tom van balverlies in de defensie van Quick’20. Hij pikte de bal halverwege de vijandelijke helft op en soleerde richting keeper. Zijn schot ging via het been van de keeper in de goal.
In de tweede helft probeerde DOS de tegenstander meteen vast te zetten en de score uit te bouwen. Het duurde echter nog tot de 58e minuut voordat er een kans te noteren viel. Maar het was dan ook wel meteen raak. Raymon Beuling wist Twan Knul te bedienen met een prima pass, waarna Twan trefzeker was in de afronding. Quick’20 ging niet bij de pakken neer zitten en deed z’n best om er nog wat van te maken. Dat resulteerde al snel tot een doelpunt. Bob Snijder schoot hard en laag in de verre hoek. Goalie Kevin Dijkstra was gezien.
Maar voordat Quick’20 er in kon gaan geloven lag de bal er aan de andere kant al weer in. Na uitstekend werk van Twan was het opnieuw Tom die voor het doelpunt tekende.
In de 78e minuut floot scheidsrechter Wenneker voor een duwfout van Raymon in de zestien. Hij wees resoluut naar de penaltystip. Bob Snijder wist hier wel raad mee en hij bracht de stand op 2-4. Nog geen minuut later werd de ijverige Thijs van der Meulen in de zestien onreglementair tegen de grond gewerkt. Ook nu gaf de jonge scheids gedecideerd een strafschop. Twan mocht dit klusje gaan klaren en dat deed hij vol overtuiging.
Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Patrick Bastiaan, Leroy Krijn, Jeroen Drost, Serkan Sahinturk (66e Lammert Visser), Robin Horstman (79e Hicham Ziyech), Raymon Beuling, Twan Knul, Tom Diender (73e Rico Westendorp), Thijs van der Meulen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673