maandag, september 16, 2024

HomeRegiosportDOS geeft overwinning door onoplettendheid uit handen

DOS geeft overwinning door onoplettendheid uit handen

-

DOS leidde in de 1e helft met aantrekkelijk spel en prima goals tot een verdiende 2-0 voorsprong. Echter, een moment van onoplettendheid en een matige 2e helft resulteerden in een 2-2 eindstand tegen Nunspeet. Ondanks vroege dreiging en doelpunten van Vincent Huisman en Nick Hendriks, kon Nunspeet terugkomen met goals van Andrew Galea. De 2-2 weerspiegelt de wedstrijd, waar DOS opnieuw een 2-0 voorsprong uit handen gaf.

Wedstrijdverloop

In de 9e minuut ontstaat een veelbelovende aanval via doelman Fariz Mesud en Nick Hendriks, waarbij de bal uiteindelijk bij Vincent Huisman belandt. Zijn voorzet bereikt Robin Mulder, die de bal teruglegt op Matthijs de Blok. De daaropvolgende poging gaat echter ruim over het vijandelijke doel. Binnen het kwartier staat het scorebord op 1-0 dankzij een prachtige crosspass van Nick, gevolgd door een perfect getimede kopbal van Vincent. In de 22e minuut dringt Dean van Ooijen het strafschopgebied binnen, maar er volgt geen doelpoging. Twee minuten later benut DOS een vrije bal op circa dertig meter van het doel, waar Nick verbluffend uithaalt, hoogstwaarschijnlijk buiten het zicht van keeper Jardi Niebeek.

DOS Kampen kan niet lang genieten van de 2-0 voorsprong. In de 26e minuut scoort Nunspeet dankzij een vrije bal, waarbij Max Jansen de bal naar de tweede paal schiet en Andrew Galea van dichtbij kopt. Na iets meer dan een half uur breekt Ayoub Lakhloufi door het centrum, wordt gevloerd aan de rand van het strafschopgebied, resulterend in een gele kaart en een vrije trap net buiten de zestienmeter. Vlak voor rust ontsnapt DOS Kampen aan een tegendoelpunt na een gevaarlijke vrije bal van Jansen die eindigt in het doel, maar wordt afgekeurd wegens buitenspel dankzij het kordate vlagsignaal van assistent Marco Hofstee.

In de tweede helft oefent Nunspeet direct hogere druk uit, wat snel enkele kleine mogelijkheden oplevert. In de 64e minuut wordt de dreiging serieuzer, hoewel er nog geen kans ontstaat. Defensieve zwaktes tekenen zich af. Twee minuten later benut Nunspeet een kans na een counter over links die resulteert in een corner. Karim Mulder schiet echter over. In de 72e minuut leidt een vrije bal van Jansen tot de gelijkmaker, waar Galea opnieuw mag koppen. In het laatste kwartier komt DOS er niet meer aan te pas, maar Nunspeet kan niet profiteren. Het 2-2 gelijke spel is een passende uitslag over de hele wedstrijd. DOS geeft opnieuw een 2-0 voorsprong uit handen, en met 17 tegendoelpunten in 9 competitiewedstrijden wordt de kwetsbaarheid duidelijk.

Met defensieve zorgen en 17 doelpunten tegen in 9 competitiewedstrijden moet DOS de volgende wedstrijd winnen van Unicum om aansluiting te houden met de bovenste ploegen voor de winterstop.