-

Wedstrijdverslag: DOS in extra tijd langs ZZVV en wint daarmee de 2e periode

Het echte spektakel begon al voor de aftrap met kleurrijke fakkels en vuurwerk van de aanhang van beide clubs. Het talrijke publiek zorgde voor een uitstekende sfeer.

Eerste Helft

De wedstrijd begon meteen goed voor DOS. In de 6e minuut draaide Steyn van Ark een vrije bal scherp de zestienmeter in, waar Vincent Huisman de bal via een stuit gedecideerd in het doel kopte voor een snelle 0-1 voorsprong. DOS had de kans om de voorsprong te vergroten, maar een lob van Allan Bakker ging net naast.

ZZVV kwam in de 18e minuut op gelijke hoogte. Een verre trap werd door Paul Bos goed doorgekopt naar Gerluuk Pol, die de bal beheerst inschoot: 1-1. DOS was daarna even de controle kwijt en ZZVV kreeg de overhand. Pol profiteerde opnieuw van een snelle uitbraak en scoorde de 2-1.

Vlak voor rust kreeg DOS een penalty nadat Twan Knul onnodig werd omvergekegeld. Allan Bakker schoot de penalty onberispelijk binnen, waardoor het 2-2 werd.

Tweede Helft

Kort na rust kreeg ZZVV een penalty, maar Bos schoot hoog over. Het spel golfde daarna op en neer met kansen voor beide teams. DOS had een gelijkspel nodig om de nacompetitie te halen, maar ZZVV moest winnen om degradatie te ontlopen.

In de 66e minuut leek een voorzet van Allan Bakker een kans op te leveren voor Vincent Huisman, maar zijn kopbal ging over. DOS bleef druk zetten, maar slaagde er niet in om te scoren.

Extra Tijd

Toen de wedstrijd bijna ten einde was, werd Raymon Beuling ingebracht. Hij miste een kans vlak voor tijd, maar DOS kreeg nog een corner. Matthijs de Blok slingerde de bal voor het doel, waar Vincent Huisman de bal richting de tweede paal kopte. Raymon Beuling tikte de bal van dichtbij binnen, wat de uiteindelijke 2-3 betekende.

Slot

Met deze overwinning heeft DOS de tweede periode gewonnen en zich geplaatst voor de nacompetitie. Volgende week reist het team af naar Apeldoorn voor een wedstrijd tegen WSV, de nummer tien uit de 1e klasse G.