HomeRegiosportDos Kampen kansloos tegen mentaal weerbaarder Vroomshoop

Dos Kampen kansloos tegen mentaal weerbaarder Vroomshoop

-

dosDoor: Hardy Wellenberg

Werd vorige week in een sterke tweede helft door DOS alsnog de volle winst gepakt, dit keer ging de formatie van Vlierhuis en Karel volkomen terecht onderuit tegen een mentaal en fysiek veel sterker Vroomshoopse Boys.

Welgeteld slechts de eerste tien minuten wist DOS te domineren, wat al in de derde minuut resulteerde in een opgelegde kans voor Martin Wubs om de score te openen. Daarna lag het initiatief en de wil om de wedstrijd in winst om te zetten volledig bij de thuisclub. Een late aansluitingstreffer in de 88e minuut van Lenhard de Velde kon het tij niet meer keren. Irritatie over de warrig fluitende scheidsrechter Wesselink droeg er niet toe bij dat de geel-zwarten beter spel konden laten zien en leidde bovendien tot twee gele kaarten voor respectievelijk Lenhard de Velde en Emiel Diender, die daardoor geschorst zijn voor de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen DOS 37.

Zoals gezegd wist DOS alleen in de eerste tien minuten gevaar te creëren voor de goal van Vroomshoop. Na een lange ingooi van Arjan Vorsselman werd de bal in het zestienmetergebied doorgekopt en kwam voor de voeten van Martin Wubs terecht. Hij faalde in de afwerking en schoot de bal voor de goal langs over de achterlijn. Daarna enige potentieel dreigende situaties door voorzetten van de buitenspelers Vorsselman en Wellenberg, maar hun voorzetten waren onzuiver en bereikten niemand in het zestienmetergebied.

Vanaf de tiende minuut kreeg Vroomshoop grip op de wedstrijd door een combinatie van fysieke inzet en wilskracht om de wedstrijd te winnen. DOS werd gedwongen achteruit te voetballen, kreeg de bal niet meer over de middellijn en grossierde in verloren (kop)duels en onzuivere passing. In de elfde minuut kreeg Thomas Smedema na een vrije trap de kans om vrij in te schieten, maar hij kwam net te kort om de voet tegen de bal te zetten. In de twintigste minuut dook Jos Hutten vrij op voor doelman Demi Loet-Loetoer, maar de keeper wist knap te redden. Vijf minuten daarna een soortgelijke situatie waarbij Demi na een aanval over links opnieuw met de rechtervoet wist te redden en in de 29e minuut leidde opnieuw een hele reeks corners voor de thuisploeg tot een aantal hachelijke situaties voor het doel van DOS. Uiteindelijk werd de kleedkamer met de brilstand op het scorebord opgezocht in de hoop dat DOS in de tweede helft, met de wind in de rug, tot meer dadendrang zou kunnen komen.

De tweede helft werd echter een herhaling van zetten, waarbij de thuisploeg nog steviger aandrong. Dat leidde in de vijftigste minuut, na een mislukte aanval van DOS , waarbij Jorian Wellenberg zich vastliep op de solide defensie van de Boys, tot de openingstreffer. Na overname werd de bal in 1 keer cross gespeeld op rechtsbuiten Ernst Jan Heideman, die over rechts mocht doorstomen en de bal met een lage schuiver in de linkerhoek tegen de touwen van de goal wist te werken. Daarna zetten de Boys de missie om de score uit te bouwen voort en werd Demi verschillende malen onder vuur genomen. Dat leidde tot de 2-0 in de 66e minuut na een zoveelste vrije trap voor Vroomshoop vanwege defensieve overtredingen van DOS. De bal werd hoog ingebracht en belandde op het hoofd van de op links volkomen vrij staande Thomas Smedema, die de bal diagonaal in de goal kopte: 2-0.

De wedstrijd leek gespeeld in het besef dat een ploeg die zeventig minuten slechts 1 kans wist te scheppen en vooral het gevecht tegen zichzelf en de slecht leidende scheidsrechter leek te zijn aangegaan, er niet in zou slagen om in de laatste twintig minuten de zaken nog recht te zetten. Toch kreeg DOS nog een tweetal kansen om iets terug te doen. In de 81e minuut kon Lenhard uit een van de uiterst schaarse corners inkoppen maar wist keeper Kok met een uiterste krachtsinspanning de bal in de rechterhoek te pakken. In de 88e minuut viel uiteindelijk veel te laat de aansluitingstreffer van Lenhard de Velde, die de bal net buiten het zestienmetergebied in de rechterhoek kon inschieten, nadat deze door Mark Westerhof hoog was ingebracht en na een clutch in de zestienmetergebied voor de voeten van Lenhard terecht was gekomen: 2-1.

Het bleek uiteindelijk niet genoeg om met minimaal 1 punt uit Vroomshoop te kunnen vertrekken en dat was volkomen terecht. Op fysieke kracht en mentale instelling werden de geel-zwarten op alle fronten afgetroefd door Vroomshoopse Boys, dat erop gebrand was een ingezeten slechte serie van drie verlieswedstrijden, in opwaartse zin bij te stellen. De equipe van Vlierhuis en Karel krijgt door het inhaalprogramma van volgende week 1 speelronde de tijd om haar wonden te likken en na te denken over een strategie om alsnog uit de degradatiezone weg te komen. Dat lijkt een steeds lastiger, maar in theorie nog steeds geen onmogelijke, opgave te zijn geworden, maar dan moet er over twee weken wel uit een ander vaatje worden getapt.

Opstelling DOS:

Demi Loet-Loetoer, Mark Westerhof, Jeroen Drost, Wim Snippe, Patrick Bastiaan (75e minuut Henri van Wijhe), Jorian Wellenberg, Lenhard de Velde, Matthijs Winters (73e minuut Rico Westendorp), Martin Wubs (55e minuut Kees van. Bruggen), Arjan Vorsselman, Emiel Diender.