Dos Kampen vergeet te scoren…

Bloedeloze 0-0 in Zutphen.

Door: Jan de Vries

Een op en top degradatieduel, waarbij de angst om te verliezen groter was dan de wil om te winnen. Zelfs een toegekende strafschop aan DOS ging er niet in.

dosDe wedstrijd kwam maar niet op gang. In het eerste kwartier waren er een paar momentjes waarin FC Zutphen dichtbij het vijandelijk doelgebied kwam. Kansen mag je het niet noemen. Daarna kreeg DOS wat meer grip op de tegenstander. Een dieptepass op Jord van der Weerd leverde het eerste gevaar op, maar voordat Jord kon uithalen kon een verdediger de bal nog tot corner verwerken.

Enkele minuten later onderschepte de goed spelende Jeroen Drost de bal rond de middellijn. Hij stuurde op rechts Jorian Wellenberg weg, maar zijn schot ging over. Later waren Jord en Arjan Vorsselman dichtbij een treffer. In de 40e minuut slalomde Lenhard de Velde de zestien binnen. Na enkele spelers van FC Zutphen omspeelt te hebben werd hij in het strafschopgebied onreglementair gevloerd. De goed leidende scheidsrechter Beldman wees resoluut naar de penaltystip. Lenhard eiste de bal zelf op. Hij schoot de bal half hoog en niet overtuigend genoeg binnen, waardoor keeper Dominic van Hoof met een fraaie duik het leer uit zijn doel kon boksen.

In blessuretijd nam Emir Balavac namens FC Zutphen Demi Loet-Loetoer onder vuur, maar zijn uit de draai ingeschoten bal kwam recht op hem af.Na rust werd het niveau nog bedroevender met nog minder mogelijkheden. FC Zutphen werd in de loop van de tweede helft de bovenliggende partij. Jelle Macaré was in de 65e minuut Lenhard de Velde te slim af en schoot de bal verrassend in de korte hoek. Demi had hier wel op gerekend en redde met de voet. Een paar minuten later een poeier van Luuk Haggeman van ongeveer 20 meter die door Demi met een uiterste krachtsinspanning over getikt kon worden. Daarna nog een vrije bal van Balavac langs de muur, maar ook nu stond Demi een treffer in de weg. In de laatste fase van de wedstrijd kreeg DOS Kampen weer wat overwicht. Tot doelpogingen kwam het echter niet.

Kaarten: Geen
Opstelling DOS: Demi Loet-Loetoer, Mark Westerhof, Jeroen Drost, Maurice Vespignani (15e Wim Snippe), Martin Wubs, Jorian Wellenberg, Lenhard de Velde, Twan Knul (Rico Westendorp), Jord van der Weerd, Arjan Vorsselman, Emiel Diender.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*