zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportDOS Kampen weer terug naar de eerste klasse

DOS Kampen weer terug naar de eerste klasse

-

In een enerverende finale, gehouden op het Burgemeester Bode sportpark in Elburg, heeft DOS Kampen afgelopen zaterdag de promotie naar de eerste klasse weten te bemachtigen door SV Nieuwleusen te verslaan. Voor een publiek van circa 1.800 toeschouwers, werd de promotie een feit.

De voorbereiding van DOS Kampen werd getekend door een tegenslag: Allan Bakker raakte geblesseerd en kon niet deelnemen aan de wedstrijd. Dit was een grote teleurstelling, vooral persoonlijk voor Bakker die zijn afscheid bij DOS anders had voorgesteld. Toch zorgden de Ultras Kampen met hun uitgebreide sfeeractie, compleet met spandoeken en vuurwerk, voor een inspirerende ambiance.

De Eerste Helft

De wedstrijd begon rommelig, waarbij SV Nieuwleusen vooral lange ballen hanteerde en vroeg probeerde te storen. DOS Kampen oogde beter aan de bal en kreeg in de 7e minuut de eerste kans via Twan Knul, wiens poging echter werd geblokt. Ondanks het onzorgvuldige spel van SV Nieuwleusen, nam DOS Kampen langzaam het initiatief over en werd steeds dominanter.

In de 18e minuut kreeg DOS Kampen loon naar werken. Vincent Huisman wist de bal net binnen te houden en voorzag in een voorzet die onbedoeld werd verlengd door een Nieuwleusen-verdediger, waarna Twan Knul doeltreffend uithaalde. Het spel van Nieuwleusen bleef slordig en DOS profiteerde daarvan. In de 24e minuut schoot Matthijs de Blok van afstand, wat leidde tot een rebound die Vincent Huisman verzilverde. Een nieuwe domper voor Nieuwleusen volgde toen topscorer Randy Vink zich met een blessure moest laten vervangen.

In de tweede helft kreeg Nieuwleusen iets meer controle, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. DOS ging enigszins mee in het rommelige spel van de tegenstander, maar bleef defensief sterk. De wedstrijd kabbelde voort zonder veel spektakel, totdat in de 87e minuut Reinier Meijerink met een verwoestend schot de aansluitingstreffer maakte. Dit zorgde voor enige hoop bij Nieuwleusen, maar DOS hield stand ondanks tumult aan de zijlijn waarbij wisselspeler Raymon Beuling rood kreeg na een slaande beweging.

De wedstrijd kende nog een spannende slotfase, maar DOS Kampen wist de voorsprong vast te houden. Na het laatste fluitsignaal barstte een veldbestorming los en kon het feest beginnen, dat tot in de DOS-kantine werd voortgezet.

Na slechts één seizoen keert DOS Kampen terug naar de eerste klasse, een prestatie waar hard voor is gewerkt en die werd bekroond met deze finale overwinning.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen