HomeRegiosportDos korfballers winnen lastige uitwedstrijd bij Drachten

Dos korfballers winnen lastige uitwedstrijd bij Drachten

-

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben de lastige uitwedstrijd tegen KV Drachten gewonnen.

Evenals in Kampen werd de eindstand 23-20 in het voordeel van DOS. Daarmee blijven de Kampenaren in de race om het kampioenschap. Uitwedstrijden tegen Friese ploegen betekenen wedstrijden vol vuur en passie. Veel Friese ploegen hebben werklust hoog in het vaandel staan en combineren dat met een portie fysiek korfbal. Dat geldt ook voor Drachten, dat ook nog eens een stel goede korfballers in de ploeg heeft staan.

DOS wist vooraf dat het een zware opgave zou worden om de punten uit de Drachtenhal mee naar Kampen te nemen. De steun van de vele Kamper supporters was dan ook zeer welkom. De wedstrijd ging lang gelijk op. Pas bij 6-6 wist DOS via een door Yvonne ten Hove geforceerde strafworp en een afstandschot van René Bruggeman voor het eerst een piepklein gaatje te slaan: 6-8. Vlak voor rust achterhaalde Drachten DOS weer en leek de rust met een 11-11 gelijke stand in te gaan. In de slotseconde van de eerste helft stuurde Linda Treep met een ver afstandschot DOS toch nog met voorsprong de kleedkamers in.

korfbal

De tweede helft gaf de eerste tien minuten hetzelfde beeld als in de eerste helft te zien. Twee gelijkwaardige ploegen, die vochten voor iedere bal en die elkaar nauwelijks ruimte gaven. Pas vanaf 13-13 leek DOS de wedstrijd naar zich toe te trekken. Via doelpunten van Treep en Bruggeman liep DOS naar 13-16. Afstandschoten van Reinier Meijering en Camiel van Keulen zorgden zelfs voor een voorsprong van vier doelpunten: 14-18. Met nog tien minuten op de klok rechte Drachten nog één keer de rug. Langzaam maar zeker kropen de Friezen dichterbij. Met nog twee minuten zuivere speeltijd te gaan scoorde

Drachten 19-20 en brak een bijzonder spannende slotfase aan. DOS verspeelde wat knullig de bal in de aanval en Drachten kreeg de kans op de gelijkmaker. Die kans ging mis en gelijk daaroverheen passeerde Nynke Links slim haar tegenstandster en scoorde met een doorloopbal 19-21. Nog geen vijftien tellen later gooide Bruggeman de 19-22 in de korf en was de wedstrijd gespeeld.

In de laatste minuut scoorde Drachten nog 20-22, maar DOS was zo slim om de wedstrijd rustig uit te spelen. Het leverde Van Keulen nog een strafworp op en hij bracht de eindstand op 20-23. Direct daarop beëindigde het uitstekend fluitende arbitrale duo de wedstrijd.

Trainer-coach Remco Jacobs was na afloop een opgelucht man: “Het was niet altijd even goed wat we lieten zien. Door kleine fouten in de verdediging geven we soms onnodig kansen weg. Gelukkig dat we de hele wedstrijd rustig bleven en de kansen zochten bij de spelers waar de ruimte ligt. Dat was nu bij onze dames. Die maakten samen vijftien doelpunten. Knap dat onze heren dan geen moeite hebben met een meer dienende rol. Daarin zijn we echt een team. Je merkt dat er ook spanning in de ploeg zit, nu de competitie het einde nadert. Daarom is het goed dat we nu even gas terug kunnen nemen. Daarna gaan we met zelfvertrouwen de slotfase van de zaalcompetitie in.

Omdat Sporting Delta in eigen huis Excelsior met 23-15 versloeg, blijven beide concurrenten samen aan kop staan. De competitie ligt nu twee weken stil, waarna in de laatste twee wedstrijden zal worden uitgemaakt wie er met het kampioenschap aan de haal zal gaan, Sporting of DOS. Een beslissingsduel is daarbij een reële optie.

Op 1 maart ontvangt DOS EKVA Almere in sporthal De Reeve. Doelpunten DOS: Linda Treep 7x, Yvonne ten Hove 6x, René Bruggeman 4x, Nynke Links, Camiel van Keulen en Reinier Meijering 2x